- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Výborné tvarohové buchty
Výborné tvarohové buchty
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 250 ml teplého mlieka
- 20 g droždia
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 žĺtky
- 50 ml oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 4 lyžice cukru
- 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
- Plnka:
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia + 2 bielky
- 6 lyžíc cukru
- štipka soli
- 2 vanilkové cukre
- trochu strúhanej citrónovej kôry
- šťava z polovice citróna
- Ak je riedky tvaroh 2 lyžice gustinu (alebo krupice)
Postup prípravy
1. Krok
Do veľkej misky dajte droždie, 4-5 polievkovývh lyžíc múky, lyžičku cukru. Začnite postupne nalievať teplé mlieko ,a miešame kým nevznikne homogénna zmes .
2. Krok
Necháme kým kvasnice nenaskočia a potom vmiešame zvyšok múky, žĺtka, soľ a cukor, kyslú smotanu..Vymiesime cesto , postupne vmiešame aj olej..Cesto by malo byť pružné, pevné a nesmie sa lepiť na ruky.
3. Krok
cesto necháme na teplom mieste kysnúť prikryté utierkou.
4. Krok
Plnku si vymiešame a ak sa zdá byť tvaroh riedky pridáme škrob alebo krupicu.
5. Krok
Keď nám cesto vykyslo, asi dvojnásobok objemu..CCa 45 - 60 minút..prehodíme ho na pracovnú plochu ktorú si predtým pomúčime.Cesto vyvaľkáme a rozrežeme na 16 štvorcov.Do každého stredu štvorca dáme za lyžicu tvarohovej plnky a cesto uzatvoríme smerom k stredu cípami k sebe..
6. Krok
Koláčiky ukladáme do vymasteného pekáča tesne k sebe, potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja.Necháme na teplom mieste ešte 10 - 15 minút kysnúť ..Predhrejeme rúru na 175 °C a necháme ich potom piecť asi 30 minút.
7. Krok
Upečené necháme vychladnúť a potom ich posypeme práškom cukrom, do ktorého pridáme trochu cukru vanilkového..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6466 videní