- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodový koláčik s bielkovou penou
Jahodový koláčik s bielkovou penou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 - 600 g jahôd
- Piškóta:
- 5 žĺtkov
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 150 ml minerálnej vody
- 100 ml oleja
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 300 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Bielková vrstva:
- 5 bielkov
- štipka soli
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
Postup prípravy
1. Krok
Jahody si umyjeme , a potom necháme odkvapkať..poprekrajujeme ich na polovice.
2. Krok
Zahrejeme rúru na 180°C a pripravíme si plech 25 x 35 vyložíme ho s papierom na pečenie.
3. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtka so štipkou soli , potom pridávame postupne cukor a šľaháme ich do peny ktorá by mala vyblednúť.
4. Krok
Pridáme olej a minerálku tenkým prúdom..Potom citrónovú kôru, a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na plech a poukladáme naň jahody rezanou stranou nahor..Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 - 30 minút..Potom vyberieme a dáme sneh, ktorý si pripravíme kým sa koláč pečie.
5. Krok
Bielká vyšľaháme najskôr so štipkou soli do peny, potom pridáme práškový a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh..Sneh navrstvíme na koláč a uhladíme ho a vidličkou môžete urobiť vlnovky..Vložíme plech nazad do rúry..Pečieme ešte 10 - 15 minút kým pusinka nezozlatne.
6. Krok
Po upečení necháme koláčik vychladnúť a potom ho nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4357 videní