- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Krehký jahodový koláč
Krehký jahodový koláč
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 320 g hladkej múky
- 200 g masla
- 130 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 2 - 3 lyžice mlieka
- Plnka:
- 400 g jahôd
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- Mrvenička:
- 100 g práškového cukru
- 70 g masla
- 100 g polohrubej múky
Postup prípravy
1. Krok
Maslo nakrájajte na kocky, pridajte do múky a rozmačkajte rukami, kým sa nerozdrví. Pridajte vanilkový cukor, cukor, štipku soli, mlieko a vymieste jemné cesto. Ponechajte ho v chladničke 30 minút. Jahody opláchnite, vyberte z nich stopky a nakrájajte na stredné kúsky (kocky).
2. Krok
Do jahôd pridajte múku, kôru, cukor a premiešajte. Mrveničku pripravíte tak, že vymiešajte cukor, maslo a múku .
3. Krok
Plech 20 x 30 najskôr pokryjeme papierom na pečenie a na dno utlačíme odpočinuté cesto.Na cesto dáme vrstvu jahôd a nakoniec mrveničku.(môžete ju tiež nastrúhať na hrubom strúhadle..
4. Krok
koláčik pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3754 videní