Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škvrna koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Skvrna kolac.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
trickytine.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Kleckerkuchen 1 von 5.jpg
trickytine.com
Screenshot_2.jpg Kleckerkuchen 3 von 5.jpg
reklama:

Suroviny

  • Kysnuté cesto:
  • 500 g polohrubej múky
  • 40 g čerstvého droždia
  • 80 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 100 g mäkkého masla
  • Maková plnka:
  • 250 ml mlieka
  • 20 g masla
  • kôra z polovice citróna
  • 30 g krupice
  • 100 g maku
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica rumu
  • mletá škorica
  • Tvarohová plnka:
  • 250 g tvarohu
  • 4 lyžice mlieka
  • 1 žĺtok
  • 20 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 bielok
  • štipka soli
  • Džemová plnka:
  • 250 g kyslejšieho džemu
  • 1 lyžica rumu
  • Posýpka:
  • 175 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kysnuté cesto: Do misy preosejeme múku, v strede urobíme jamku a rozdrvíme do nej droždie..Mlieko dáme zahriať aby bolo vlažné a pridáme do neho maslo.Potom vylejeme na droždie a pridáme asi 10 g cukru..necháme kým droždie naskočí..Potom do cesta pridáme zvyšný cukor, vajce, štipku soli a vymiesime hladké cesto.Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť..

2. Krok

Nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a roztiahneme na vymastený plech..

3. Krok

pripravíme si plnky. Najskôr makovú .. Do hrnca si dáme mlieko, maslo a krupicu a na miernom plameni zahrievame kým nám zmes nezhustne..(asi 5 minút)

4. Krok

potom pridáme mletý mak, cukor, vajce , rum a škoricu..zamiešame a necháme vychladnúť.

5. Krok

Tvarohovú plnku pripravíme tak že vyšľaháme tvaroh s mliekom, so žĺtkom a s oboma cukrami..Bielká vyšľaháme zvlášť so štipkou soli a vmiešame do tvarohu.

6. Krok

Džemovú plnku pripravíme len vymiešaním džemu s trochou rumu.

7. Krok

Posýpku pripravíme tak, že si zamiešame suché prísady a nakoniec vmiešame mäkké maslo..

8. Krok

Na vykysnuté cesto dávame po lyžiciach striedavo plnky..Nakoniec koláč posypeme drobenkou..

9. Krok

Koláčik necháme ešte 15 minút kysnúť na plechu a potom ho vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme ho 25 - 30 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

498 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.