Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mars rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mars rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
pasiunepentrubucatarie.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto na 3 pláty:
  • 5 vajec
  • 130 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 rumová esencia
  • Čokoládová vrstva Parížsky krém:
  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 smotany na šľahanie
  • Šľahačková vrstva:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 5 g práškovej želatíny
  • 3 tyčinky Mars
  • 50 g strúhanej čokolády
  • Poleva na povrch:
  • 100 g horkej čokolády
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica masla
  • Sirup:
  • 150 ml vody
  • 100 g cukru
  • rum
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

oddelíme si bielká od žĺtkov..Najskôr vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny, potom pridáme 1 lyžicu cukru a ušľaháme sneh..

2. Krok

Žĺtka šľaháme s cukrom do bielej peny, K žĺtkam primiešame olej, a neskôr vodu..Zvlášť v miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom..Zmes múky vmiešame k žĺtkovej zmesi a nakoniec do cesta vmiešame zľahka bielkový sneh,.

3. Krok

Cesto si rozdelíme na 3 časti a každú odpečieme na plechu 22 x 33 ktorý si predtým vyložíme s papierom na pečenie.Pečieme asi 15 minút pri 180°C..prepečenosť každej piškóty skontrólujeme špáradlom.

4. Krok

Parížsky krém si pripravíme tak, že si dáme zahriať smotanu na šľahanie, pridáme k nej nalámanú horkú čokoládu, necháme chvíľu postáť a potom dobre rozmiešame..Takto necháme vychladiť na 2 - 3 hodiny a potom dokonale vyšľaháme.

5. Krok

Šľahačkový krém: Do šálky si dáme želatínu,a dáme na ňu 2 lyžice studenej vody..Necháme ju napučať. Vyšľaháme šľahačku do tuha, potom želatínu na chvíľu dáme zahriať do mikrovlnky a zamiešame k šľahačke,,.Potom vmiešame mars tyčinky nasekané na menšie kúsky a nastrúhanú čokoládu.

6. Krok

Sirup na pokropenie piškóty pripravíme rozvarením vody s cukrom, potom ju necháme vychladnúť a vmiešame rum..

7. Krok

Ideme zákusok vrstviť..Na jeden plát piškóty najskôr nakvapkáme cukrový sirup..Potom rozotrieme čokoládový parížsky krém (trochu si odložíme na ozdobenie), dáme druhý plát piškóty.Ten znovu pokropíme sirupom a navrstvíme šľahačkový krém.Prikryjeme tretím posledným plátom, ktorý taktiež pokropíme sirupom.Takto odložíme do chladničky na 2 - 3 hodiny..

8. Krok

potom si pripravíme čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a prelejeme celý zákusok..Dozdobíme odloženým parížskym krémom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1206 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.