- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Strúhaný ríbezľový koláčik
Strúhaný ríbezľový koláčik
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 280 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 150 g masla
- štipka soli
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 žĺtok
- 1 - 2 lyžice kyslej smotany
- Plnka:
- 450 g tvarohu
- 4 - 5 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- strúhaná citrónová kôra
- 1 žĺtok + 2 bielky
- štipka soli
- 200 g ríbezlí
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si dáme najskôr suché prísady na cesto..potom pridáme na kúsky nakrájané maslo a žĺtok s kyslou smotanou..Rýchlo vymiesime cesto, ktoré si rozdelíme na 2 časti a zabalíme ich do fólie..Takto odložíme do mrazničky.
2. Krok
Tvaroh si vymiešame s cukrom, žĺtkom a s citrónovou kôrou..Zvlášť si vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny a vmiešame ju k tvarohu..
3. Krok
na plech 20 x 30 s dáme papier na pečenie..na dno nastrúhame jednu časť cesta na hrubom strúhadle..Navrstvíme na cesto tvarohovú plnku , na ktorú rozsypeme očistené a odstopkované ríbezle.Nakoniec nastrúhame aj druhú časť cesta.
4. Krok
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút..Po upečení necháme koláčik úplne vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1791 videní