- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Krémový jahodový koláč
Krémový jahodový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 120 g masla
- 2 vajíčka
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 70 g hladkej múky
- 500 ml mlieka
- citrónová kôra
- 250 g čerstvých jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Cesto si pripravíme zmiešaním múky, cukru a prášku do pečiva..pridáme mäkké maslo, vajcia a rukami cesto rozmrvíme aby sme získali piesočnatú konzistenciu..
2. Krok
Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm ..Jej dno vyložíme s papierom na pečenie.Na dno formy si dáme polovicu cesta a prstami utlačíme..pritlačíme aj 2 - 3 cm nad okraj..
3. Krok
Pripravíme si krém..Do hrnca dáme variť mlieko..Trochu asi 1 dl si odložíme..Do hrnca z mliekom pridáme kôru z jedného citróna ..Vajcia si vyšľaháme s cukrom, pridáme zostávajúce mlieko a múku..Všetko zamiešame aby sme nemali hrudky..Vriace mlieko odstavíme vmiešame vajíčkovo múčnu zmes a poriadne premiešame.Potom vrátime na oheň a na miernom plameni varíme za stáleho miešania do zhustnutia.
4. Krok
Ešte horúci krém nalejeme na cesto vo forme a na vrch poukladáme umyté a očistené jahody ktoré si nakrájame na menšie kúsky.Jahody presypeme ešte 2 lyžicami kryštálového cukru.
5. Krok
Zvyšné cesto na vrch koláča rozmrvíme , alebo nastrúhame na hrubom strúhadle..
6. Krok
Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme na strednej mriežke 35 minút..
7. Krok
Koláčik bude na povrchu zlatistý..Vo forme ho necháme úplne vychladnúť..Potom ho posypeme práškovým cukrom, a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
805 videní