- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Zapekaná cuketa s mletým mäsom a paradajkami
Zapekaná cuketa s mletým mäsom a paradajkami
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1200 g cukety
- 400 g mletého mäsa ( bravčové alebo kuracie)
- 3 cibule
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 7 - 8 paradajok
- 100 g parmezánu
- 4 vajcia
- 150 g kyslej smotany
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- olej
- kôpor alebo petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Očistíme si cibuľu a najemno ju nakrájame..Na panvici si zahrejeme olej a cibuľu orestujeme..pridáme k nej mleté mäso, osolíme a okoreníme.Spolu podusíme 10 - 15 minút..Pred dodusením pridáme paradajkový pretlak..Potom odstavíme.
2. Krok
Mladú cuketu nemusíte ani šúpať, ale ak je staršia ošúpeme ju a zbavíme semien..Nastrúhame na hrubom strúhadle, posolíme a necháme 10 - 15 minút postáť.Cuketa pustí šťavu a tú potom vyžmýkame.
3. Krok
paradajky umyjeme a nakrájame na plátky..(kolieska)
4. Krok
v miske si vyšľaháme vajcia do penista, potom ich prisolíme a pridáme aj kyslú smotanu..spolu vymiešame.
5. Krok
zapekaciu misku alebo pekáč najskôr vytrieme olejom , potom navrstvíme polovicou vytlačenej cukety, prikryjeme zmesou mletého mäsa a opäť dáme vrstvu cukety. Na vrchnú vrstvu cukety poukladáme paradajky ..
6. Krok
Všetko zalejeme vyšľahaným vajíčkom a smotanou a posypeme nastrúhaným syrom, a nasekanými bylinkami..
7. Krok
Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 30 - 35 minút.
8. Krok
Hotový kastról vyberieme z rúry , necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
15 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14634 videní