- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Karfiolové rezne
Karfiolové rezne
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg karfiolu
- 2 vajcia
- kôpor
- petržlenová vňať
- 80 g hladkej múky
- olej
- soľ podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Rozoberieme karfiol na kvetenstvo a vložíme do sitka. Opláchnite studenou tečúcou vodou a preložte do hrnca.
2. Krok
Karfiol podlejte slanou vodou a nechajte 30 minút odstáť, aby ste odstránili prípadný hmyz (vypláva na povrch). Kvetenstvo znova opláchnite pod tečúcou vodou.
3. Krok
Karfiol vložte do hrnca a podlejte horúcou vodou. Dochutíme soľou a privedieme k varu na prudkom ohni. Varíme 6 minút na strednom ohni, potom scedíme .
4. Krok
Uvarený karfiol najemno nasekáme veľkým nožom a preložíme do misy. Vajcia zľahka rozšľaháme metličkou a pridáme k nakrájanému karfiolu. Pridajte múku ,pretlačený cesnak a premiešajte.
5. Krok
Vetvičky kôpru a petržlenu umyte, dobre osušte a najemno nakrájajte. Pridajte do hmoty karfiolu a premiešajte. Vyskúšajte a podľa potreby trochu posolte. Môžete tiež pridať trochu korenia.
6. Krok
Olej rozohrejte na veľkej panvici s priemerom najmenej 24 cm. Výslednú zmes na rezne z karfiolu dávame do panvice polievkovou lyžicou v malých dávkach od seba.
7. Krok
Karfiolové karbonátky opečte z oboch strán do zlatista (asi 4 minúty z každej strany). V prípade potreby môžete do panvice pridať trochu oleja.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2332 videní