- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkový Tart
Jablkový Tart
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 190 g hladkej múky
- 225 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 110 g masla
- 1 vajce
- 750 g jabĺk
Postup prípravy
1. Krok
175 g hladkej múky zmiešame so 75 práškového cukru a jedným vanilkovým cukrom.
2. Krok
Pridáme 75 masla a 1 vajce..Všetko spolu premiešame.Vznikne nám jednotné cesto ..To zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 10 minút do chladničky.
3. Krok
Formu na pečenie 28 priemer si vymastíme maslom.Rúru predhrejeme na 200°C.
4. Krok
Jablká ošúpeme a jadrovník vyberieme špecialnym náradím..Potom nakrájame jablká na kolieska.
5. Krok
150 g cukru upálime na karamel..keď je cukor skaramelizovaný pridáme zstávajúce maslo a premiešame.
6. Krok
Karamel nalejeme na dno formy..Na karamel vo forme poukladáme kolieska jabĺk..Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na veľkosť formy.
7. Krok
cesto položíme do formy hneď na jablká..prispôsobíme forme prstami a vrch cesta popicháme vidličkou..
8. Krok
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút..
9. Krok
o upečení vyberieme koláč na mriežku , kde ho necháme 10 minút chladnúť..Potom uvoľníme okraje a koláč preklopíme na servírovaciu tácku.
10. Krok
pred podávaním posypme preosiatym práškovým cukrom, a podávať môžeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo so šľahačkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
902 videní