Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

CUKETOVÁ POMAZÁNKA (falošný tatarák)

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Fb 15.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak neviete, čo s cuketou, možno vám príde vhod tento recept. Robievam z cukety aj horčicu, ktorá nám veľmi chutí, tak ma napadlo urobiť aj takúto nátierku. Z uvedenej dávky surovín jej vychádza cca 2,5 dl.

reklama:

Suroviny

  • Cca 250 g už očistenej cukety
  • 1 cibuľa
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • mletá rasca
  • plnotučná horčica
  • mletý muškátový oriešok
  • cukor
  • sušená bazalka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cuketu ošúpeme, predelíme, zbavíme vnútrajška s jadierkami – vnútrajšok s mladými jadierkami nemusíte vyhadzovať, ale uduste to na cibuli, primiešajte vajíčka a urobte si praženicu,pokrájame na menšie kúsky, očistíme cibuľu a cesnak...cibuľu pokrájame nadrobno a cesnak na tenké plátky.Na panvicu nalejeme 2 lyžice olivového oleja, pridáme pripravenú zeleninu,osolíme podľa chuti - ja som dala zarovnanú a ešte oklepanú lyžičku soli, rovnú lyžičku mletej rasce, zakryjeme a udusíme do mäkka na miernom ohni, počas dusenia podliať troškou vody, vodu necháme odpariť,pridáme lyžicu plnotučnej horčice, rovnú lyžičku cukru,na koniec lyžičky mletý muškátový oriešok /ak chcete, môžete si pridať trošku kari korenia, chilli, alebo feferónku/, podľa chuti, už len chvíľku prehrejeme, podľa potreby dochutíme soľou alebo BOSORKOU príchutou do jedál,rozmixujeme tyčovým mixérom /alebo rovno v mixéri/, pridáme za 1/2-1 lyžičku sušenej bazalky (ja som ju sypala rovno zo sáčka) ako znesiete a premiešame a môžeme podávať teplé, i studené s hriankami, naše sú z toastovača, pošúchané ešte cesnakom, s čerstvou zeleninou a fantasticky to chutí s pórom.

reklama:

A keďže nám to veľmi chutilo, chystám sa toho urobiť viac a zasterilizovať.

Dobrú chuť! A ak sa Vám recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.

Ďalšie nápady na prípravu cukety:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1211 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.