- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- CUKETOVÁ POMAZÁNKA (falošný tatarák)
CUKETOVÁ POMAZÁNKA (falošný tatarák)
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak neviete, čo s cuketou, možno vám príde vhod tento recept. Robievam z cukety aj horčicu, ktorá nám veľmi chutí, tak ma napadlo urobiť aj takúto nátierku. Z uvedenej dávky surovín jej vychádza cca 2,5 dl.
Suroviny
- Cca 250 g už očistenej cukety
- 1 cibuľa
- 2 väčšie strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- mletá rasca
- plnotučná horčica
- mletý muškátový oriešok
- cukor
- sušená bazalka
Postup prípravy
1. Krok
Cuketu ošúpeme, predelíme, zbavíme vnútrajška s jadierkami – vnútrajšok s mladými jadierkami nemusíte vyhadzovať, ale uduste to na cibuli, primiešajte vajíčka a urobte si praženicu,pokrájame na menšie kúsky, očistíme cibuľu a cesnak...cibuľu pokrájame nadrobno a cesnak na tenké plátky.Na panvicu nalejeme 2 lyžice olivového oleja, pridáme pripravenú zeleninu,osolíme podľa chuti - ja som dala zarovnanú a ešte oklepanú lyžičku soli, rovnú lyžičku mletej rasce, zakryjeme a udusíme do mäkka na miernom ohni, počas dusenia podliať troškou vody, vodu necháme odpariť,pridáme lyžicu plnotučnej horčice, rovnú lyžičku cukru,na koniec lyžičky mletý muškátový oriešok /ak chcete, môžete si pridať trošku kari korenia, chilli, alebo feferónku/, podľa chuti, už len chvíľku prehrejeme, podľa potreby dochutíme soľou alebo BOSORKOU príchutou do jedál,rozmixujeme tyčovým mixérom /alebo rovno v mixéri/, pridáme za 1/2-1 lyžičku sušenej bazalky (ja som ju sypala rovno zo sáčka) ako znesiete a premiešame a môžeme podávať teplé, i studené s hriankami, naše sú z toastovača, pošúchané ešte cesnakom, s čerstvou zeleninou a fantasticky to chutí s pórom.
A keďže nám to veľmi chutilo, chystám sa toho urobiť viac a zasterilizovať.
Dobrú chuť! A ak sa Vám recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.
Ďalšie nápady na prípravu cukety:
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1211 videní