- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Pečené bravčové stehno a dusená červená kapusta
Pečené bravčové stehno a dusená červená kapusta
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Bravčové stehno
- paradajkový pretlak
- soľ
- mleté čierné korenie
- BOSORKA príchuť do jedál
- mletá červená paprika
- olej
- cibuľa
- bujon
- červená kapusta
- cukor
- rasca
- soľ
- ocot
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájam na hrubšie plátky. Na rozohriatom oleji prudko z obidvoch strán opečiem. Opečené mäso poukladám na pekáč. Vo výpeku popražím pokrájanú cibuľu pridám mletú čer. papriku. Vo vode si rozmiešam pretlak , soľ , korenie , BOSORKU príchuťou do jedál , bujon a vylejem do výpeku dobre premiešam a vylejem na pripravené mäso. Pekáč prikryjem a dám do rúry dusiť. 200 stup. asi 1 hod.
2. Krok
Kapusta: Skaramelizujem cukor , pridám pokrájanú kapustu podlejem trochu vody a premiešam. Osolím , dám 1 bobkový list a trochu rasce. Nechám dusiť asi 10 min. Nakoniec pridám ocot a ešte podusím asi 10 min. Podávam s parenou domácou knedľou. Recept na knedľu som už napísala je v albume. Zobraziť menej
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10576 videní