- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Od vás
- PEČENÝ BÔČIK, KAPUSTA, KNEDĽA
PEČENÝ BÔČIK, KAPUSTA, KNEDĽA
Bôčik
Bôčik zbavíme kože /kto ju má rád môže ju ponechať/,nakrájame na hrubšie platky, osolíme a potrieme grilovacou zmesou rozmiešanou v oleji a upečieme .
Kapusta
Kapustu som pripravila zo sudovej-jednu väčšiu cibulu nakrájame nadrobno a speníme na oleji,pridáme 2 -3 pol.lyžice cukru a skaramelizujeme do zlatista,pridáme vyžmýchanú kapustu,osolíme a pridáme razcu a podliatu vodou dusíme do mäkka.
Podla potreby dochutíme octom-sudovú ani nie je treba.
Podávame s knedlou.
Knedľa
1kg výb.múky,kocka kvasníc,sol,1 vajce a vlažná voda na vymiesenie…
…suroviny spracujeme do hladkého a vláčneho cesta a necháme vykysnúť.Na doske urobíme šulok a rozdelíme ho na 4-6 dielov/podla velkosti knedle/ a prepracujeme ešte raz a urobime z neho šulky,ktoré necháme ešte 10 min.kysnúť.
Naparíme nad parou 20 min.a hotové potrieme olejom.