- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Hubová polievka s kuracím mäsom a rezancami
Hubová polievka s kuracím mäsom a rezancami
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 0,5 kuraťa
- 1 petržlen
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- 2 mrkvy
- 0,5 cukety
- 0,5 zväzku zelenej cibuľky
- 300 g húb podľa chuti
- bobkový list
- 3 - 4 guličky čierneho a nového korenia
- 1 lyžica masla
- 200 g rezancov
- 2 lyžice oleja
- 1 klinček
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie mäso umyte, vložte do hrnca, zalejte 2 litrami vody. Hrniec postavte na silný oheň. Nechajte vodu zovrieť, odstráňte penu. Očistite zeleninu. Nakrájajte na menšie kúsky. Na horúcej panvici s trochou oleja 4 minúty osmažte cibuľu, mrkvu, petržlen a strúčik cesnaku, potom ich pridajte do vývaru a povarte ich 30 minút spolu s bobkovým listom a čiernym korením, klinčekom a soľou. Po 30 minútach kurča vyberte z vývaru, nechajte vychladnúť, nakrájajte na malé kúsky. Vývar preceďte.
2. Krok
Huby očistite, dôkladne umyte, zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút postáť, potom ich sceďte. Huby preložte do samostatného kastróla, pridajte 1 pohár vody a povarte ich na strednom ohni 20 minút.
3. Krok
Na panvici s trochou oleja orestujeme huby na malé kocky nakrájanú cuketu.. Potom preložíme k vývaru. Povaríme všetko spolu ešte 5 minút.
4. Krok
Zvlášť odvaríme rezance a pred podávaním ich pridáme do polievky..
Zdá sa, že je to rovnaká klasická hubová polievka s rezancami v slepačom vývare – ale….. nie je rovnaká! Chuť jedla sa ukáže ako nie celkom obyčajná , ak k zelenine pridáte cuketu a okrem tradičného korenia a bylín aj klinčeky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
929 videní