- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Capri rezy
Capri rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- základ:
- 250 g Petit Beure sušienok (asi 18 ks)
- 200 ml mlieka
- Prvý krém:
- 750 ml mlieka
- 150 g práškového cukru
- 3 vanilkové pudingy
- 125 g masla
- Druhý krém:
- 350 g rozmrazených a scedených jahôd
- 150 g cukru
- 400 ml vody
- 80 g jahodového pudingu
- 125 g masla
- poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 5 lyžičiek kakaa
- 5 lyžíc oleja
- potom:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky namáčame do vlažného mlieka a ukladáme ich na dno formy 35 x 20..
2. Krok
Do hrnca dáme 500 ml mlieka a dáme variť...V ostatnom mlieku rozmiešame pudingy a keď sa mlieko varí zavaríme puding a uvaríme hustý krém..
3. Krok
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny..potom vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding..
4. Krok
Do panvice nalejeme 200 ml vody..pridáme jahody a cukor, a spolu povaríme..Vo zvyšku vody rozmiešame jahodový puding , ktorý potom zavaríme do jahodovej zmesi a uvaríme hustý krém.. Ak máte v kréme kúsky jahôd rozmixujete ich tyčovým mixérom.. Necháme úplne vychladnúť.. Maslo vyšľaháme do peny a potom spojíme s jahodovým pyré.
5. Krok
Na sušienkový základ natrieme najskôr vanilkový krém.. Zákusok dáme na pár minút do chladničky a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu..Polevou prelejeme povrch jahodového krému a dáme naspäť do chladničky..
6. Krok
Po asi 30 minútach navrstvíme na polevu jahodovú plnku ktorú pekne uhladíme..nakoniec natrieme vyšľahanou šľahačkou..
7. Krok
Je dobré nechať zákusok odpočívať v chlade niekoľko hodín..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1024 videní