Bananko
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 1 dcl oleja
- 1 dcl čokoládového mlieka
- 1 lyžička banánovej arómy
- 100 g hladkej múky
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- strúhaná citrónová kôra
- Želé:
- 1 liter jablkového džúsu
- 5 lyžíc cukru
- 2 banánové pudingy
- 2 lyžičky banánovej arómy
- Biely krém:
- 3 dcl banánového želé
- 230 ml smotany na šľahanie
- 1/2 balíka práškovej želatíny
- Tmavý krém:
- 3 dcl banánového želé
- 150 g čokolády na varenie
- 230 ml smotany na šľahanie
- 1/2 práškovej želatíny
- Medzivrstva:
- 5 - 6 ks banánov v čokoláde
- Ganache:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Na najvyššej rýchloti asi 4 minúty šľahajte žĺtky s polovičným množstvom cukru. Tenkým prúdom pridajte olej, čokoládové mlieko a banánovú príchuť. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a citrónovú kôru. Bielky vyšľaháme s trochou soli do tuhého snehu, do ktorého postupne pridávame zvyšok cukru. Do zmesi za stáleho miešania na najmenších otáčkach pridáme polovicu bielkov a zvyšok ručne premiešame pomocou lopatky. Pečieme vo forme 30 x 20 cm, vyloženej papierom na pečenie, pri 180 ° C, 20 - 25 minút. Skontrolujte, či je piškóta upečená špáradlom. Vychladnutú piškótu vodorovne prekrojte na polovicu a navlhčite s trochou mlieka.
2. Krok
Želé: Pudingový prášok rozmiešajte v 2 dcl jablkového džúsu, potom zvyšok šťavy povarte s cukrom. Lyžicu 4 dcl horúceho želé dáme na prvú piškótu a necháme vychladnúť. Zvyšných 6 dcl želé rozdelíme na polovicu.
3. Krok
Príprava bieleho krému Do 3 dcl želé pridáme banánovú príchuť a dáme do chladničky. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie.. 1 želatínu zmiešajte so 4 lyžicami vody a nechajte 10 minút odstáť. Roztopíme na miernom ohni a vmiešame do polovice šľahačky. Najskôr natrieme svetlý krém na želé, potom položíme druhú časť piškóty.
4. Krok
Príprava tmavého krému Čokoládu rozpustíme a vmiešame do 3 dcl želé a vložíme do chladničky vychladnúť. Vyšľaháme smotanu na šľahanie primiešame čokoládové želé a natrieme na druhú časť piškóty.
5. Krok
Banány v čokoláde nasekáme a vtlačíme ich do čokoládového krému.
6. Krok
Pripravíme si ganache ,,Zahrejeme smotanu , pridáme do nej čokoládu a poriadne rozmiešame. .necháme mierne ochladnúť a prelejme povrch zákuska..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1003 videní