Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bananko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananko.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kolacirecepti.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl čokoládového mlieka
  • 1 lyžička banánovej arómy
  • 100 g hladkej múky
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • strúhaná citrónová kôra
  • Želé:
  • 1 liter jablkového džúsu
  • 5 lyžíc cukru
  • 2 banánové pudingy
  • 2 lyžičky banánovej arómy
  • Biely krém:
  • 3 dcl banánového želé
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 balíka práškovej želatíny
  • Tmavý krém:
  • 3 dcl banánového želé
  • 150 g čokolády na varenie
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 práškovej želatíny
  • Medzivrstva:
  • 5 - 6 ks banánov v čokoláde
  • Ganache:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na najvyššej rýchloti asi 4 minúty šľahajte žĺtky s polovičným množstvom cukru. Tenkým prúdom pridajte olej, čokoládové mlieko a banánovú príchuť. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a citrónovú kôru. Bielky vyšľaháme s trochou soli do tuhého snehu, do ktorého postupne pridávame zvyšok cukru. Do zmesi za stáleho miešania na najmenších otáčkach pridáme polovicu bielkov a zvyšok ručne premiešame pomocou lopatky. Pečieme vo forme 30 x 20 cm, vyloženej papierom na pečenie, pri 180 ° C, 20 - 25 minút. Skontrolujte, či je piškóta upečená špáradlom. Vychladnutú piškótu vodorovne prekrojte na polovicu a navlhčite s trochou mlieka.

2. Krok

Želé: Pudingový prášok rozmiešajte v 2 dcl jablkového džúsu, potom zvyšok šťavy povarte s cukrom. Lyžicu 4 dcl horúceho želé dáme na prvú piškótu a necháme vychladnúť. Zvyšných 6 dcl želé rozdelíme na polovicu.

3. Krok

Príprava bieleho krému Do 3 dcl želé pridáme banánovú príchuť a dáme do chladničky. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie.. 1 želatínu zmiešajte so 4 lyžicami vody a nechajte 10 minút odstáť. Roztopíme na miernom ohni a vmiešame do polovice šľahačky. Najskôr natrieme svetlý krém na želé, potom položíme druhú časť piškóty.

4. Krok

Príprava tmavého krému Čokoládu rozpustíme a vmiešame do 3 dcl želé a vložíme do chladničky vychladnúť. Vyšľaháme smotanu na šľahanie primiešame čokoládové želé a natrieme na druhú časť piškóty.

5. Krok

Banány v čokoláde nasekáme a vtlačíme ich do čokoládového krému.

6. Krok

Pripravíme si ganache ,,Zahrejeme smotanu , pridáme do nej čokoládu a poriadne rozmiešame. .necháme mierne ochladnúť a prelejme povrch zákuska..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1003 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.