- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Belin Koláč
Belin Koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 170 g masla
- 50 g cukru
- 4 žĺtky
- 4 lyžice kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- Plnka 1 :
- 150 g mletých vlašských orechov
- 100 g mletých lieskových orechov
- 100 g cukru
- 2 lyžice rumu (mlieka)
- Plnka 2:
- 100 g cukru
- 4 bielka
- 3 lyžice krupice
- 500 g tvarohu
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme žĺtky, cukor, maslo a smotanu, pridáme múku a prášok do pečiva a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Prvá plnka: Mleté vlašské a lieskové orechy zmiešame s cukrom
3. Krok
Druhá plnka: Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Primiešame tvaroh a krupicu.
4. Krok
Plech na pečenie 40 x 26 cm natrieme maslom a vysypeme múkou. Polovicu pripraveného cesta vyvaľkáme na pomúčenej podložke.
5. Krok
Cesto prenesieme pomocou valčeka na pripravený plech. Na cesto dáme prvú plnku a pokvapkáme rumom alebo mliekom..
6. Krok
Prvú plnku natrieme tvarohovou plnkou a zakryjeme ju druhou časťou cesta. Koláč pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 200˚C.
7. Krok
Hotový koláč necháme vychladnúť a pokrájame na porcie..Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1436 videní