Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové kolieska so salkom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova kolieska so salkom.jpg
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 11
  • Porcií: 11
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 160 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 80 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • Plnka:
  • 200 g vareného salka
  • 30 g arašidy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo by malo mať izbovú teplotu, takže ho musíte vopred vytiahnuť z chladničky. Všade píšu za dve hodiny

2. Krok

Čokoládu nalámte na kúsky, vložte do hrnca a za občasného miešania roztopte na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli. Kastról odstavíme z ohňa, čokoládu mierne ochladíme na izbovú teplotu. Ak máte mikrovlnnú rúru, môžete dať čokoládu do šálky a rozpustiť ju v nej (musíte ju však každých 15-20 sekúnd vybrať a premiešať).

3. Krok

Mäkké maslo spojíme s cukrom a šľahačom vyšľaháme do mäkka. Je dôležité, aby bolo maslo úplne mäkké, potom sa úplne spojí s cukrom. Mimochodom, môžete pridať trochu viac cukru (100 g), potom budú sušienky viac sladké. S 80 g cukru sú stredne sladké, ale s prihliadnutím na sladké kondenzované mlieko sa mi pomer cukru zdal byť prijateľnejší.

4. Krok

Pridajte žĺtok do masla a opäť vyšľahajte dohladka.

5. Krok

Nalejte rozpustenú, mierne vychladnutú čokoládu do masla.

6. Krok

Pridajte múku a vymieste hladké cesto.

7. Krok

Hotové cesto zmieste guľky, zabaľte do vrecúška alebo potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

8. Krok

Vychladnuté cesto vygúľajte na malé guľky veľké asi ako orech alebo o niečo väčšie. Získala som 11 guľôčok. Výsledné guľôčky preložte na plech vystlaný pergamenom, aby sa sušienky neprilepili na plech a nespálili sa zospodu.

9. Krok

Na povrchu guličiek urobte preliačiny. Koláčiky vložte do rúry predhriatej na 160 ° C asi a pečte asi 15 minút. Počas pečenia sa môžu predtým urobené priehlbiny narovnať. Preto ak je to potrebné, urobte v ňom opäť priehlbiny. Moje koláčiky si zachovali svoj pôvodný tvar. Hotové sušienky vyberte z rúry a úplne ochlaďte.

10. Krok

Na plnenie Použite vopred uvarené salko, ktoré však musí byť vychladnuté Musí však byť husté, netečúce inak nasiaknu všetky sušienky a premenia sa na kašu. Arašidy môžu byť použité solené aj nesolené.

11. Krok

Aby boli sušienky krásne, odporúčam vám ich ozdobiť kondenzovaným mliekom v cukrárskom vrecku. Môžete samozrejme dať kondenzované mlieko na sušienky aj s lyžičkou.

12. Krok

Arašidy zmixujeme v mixéri.. sušienky naplníme kondenzovaným mliekom a posypeme arašidmi..

reklama:

Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_1_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_2_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_3_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_4_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_5_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_6_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_7_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_8_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_9_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_10_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_11_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_12_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_13_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_14_max.jpg
1000.menu
Shokoladnoe pechene so sgushchenkoi_1586578209_15_max 1.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1146 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.