Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníková roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 5 žĺtkov
  • 80 g hnedého cukru
  • 60 ml medu
  • 1 škoricový cukor
  • 1 rumový cukor
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • štipka mletého zázvoru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Na ozdobu:
  • Mandľové lupienky
  • mletá škorica
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plytký plech (20 x 35 cm) vyložte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 ° C.

2. Krok

V miske vyšľaháme bielká so štipkou soli do snehu..

3. Krok

v inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridajte med, škoricový cukor a rumový cukor a miešajte ďalej, kým sa všetky ingrediencie nespoja do ľahkej zmesi.

4. Krok

Zmiešame múku s kakaom, práškom do pečiva a s perníkovým korením a všetko vmiešame po lyžiciach so žĺtkami, zatiaľ čo šľahač beží na strednej rýchlosti. Vymiešame rovnomerné cesto..

5. Krok

Do cesta zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto potom dajte na plech s papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrite.

6. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 7 - 10 minút. Piškótu nevysušte.. po upečení ju vyklopte na utierku a opatrne stiahnuť papier a roládu zviňte a nechajte ju vychladnúť.

7. Krok

Zatiaľ si pripravíme krém.. Vymiešame v miske mascarpone s cukrom,so škoricou a so zázvorom. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a vytvoríme jednotný krém.

8. Krok

3 - 4 lyžice krému si odložíme na zdobenie.. Ostatný krém rozotrieme na rozvinutú piškótu a opäť zvinieme do rolády. Roládu odložíme na pár hodín do chladničky.. potom ozobíme zvyšným krémom, mandľovými lupienkami a poprášime škoricou..

reklama:

Pred zdobením môžete mandľové lupienky orestovavať na suchej panvici..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1567 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.