Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čierna čoko kráľovná

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A ierna aoko kraaovna.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Tmavá piškóta:
  • 5 bielkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice mlieka na namočenie piškóty
  • Krém:
  • 5 žĺtkov
  • 110 g cukru
  • 3 vanilkové cukre
  • 4 lyžice gustinu (škrobu)
  • 500 ml mlieka
  • 220 g masla
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g čokolády 70 %
  • ďalej potrebujete:
  • 200 g maslových sušienok
  • mlieko na namáčanie sušienok
  • 4 lyžice tmavého džemu
  • 1 vrecúško parížskeho krému
  • 2 vrecúška šľhačky v prášku
  • čokoláda na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Piškóta: Bielky vyšľaháme a takmer na koniec, pridáme cukor a olej, na záver premiešame. Zľahka, vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Lyžičkou natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo do tortovej formy (ja pečiem v 21 × 36). Pečieme pri 175 ° C asi 15 minút. Upečenú, vlažnú piškótu mierne namočíme s dvoma lyžicami teplého mlieka. Ak piškóta pomaly absorbuje mlieko, popichajte ju vidličkou, okamžite poslúchne !!

2. Krok

Zmiešajte žĺtky, škrob a dve polievkové lyžice mlieka a zmes zavarte do horúceho mlieka, do ktorého bol pridaný cukor. Keď je krém hustý, uvarený, vmiešajte do neho maslo nakrájané na kocky, a premiešajte. Dobre premiešajte, a za jemného miešania pridáme rozpustenú čokoládu. Premiešajte nech sa všetko prepojí.

3. Krok

Podľa návodov na obale si pripravíme parížsky krém aj práškovú šľahačku. pridáme menej mlieka aby bol krém hustejší..

4. Krok

Na vychladnutú piškótu rozotrieme polovicu čokoládového krému.. Na krém poukladáme maslové sušienky ktoré nakrátko namáčame v mlieku. Sušienky potrieme džemom, a potom rozotrieme druhú polovicu čokoládového krému.

5. Krok

Potom povrch podľa fantázie zdobíme šľahačkou a práškovým krémom.. Môžeme si dať obe do cukrárskeho vrecka a striedavo zdobiť..

6. Krok

vrch posypeme čokoládovým vločkami alebo nastrúhanou čokoládou.. Dáme do chladničky dobre zachladiť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4037 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.