- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Orechová Marlenka
Orechová Marlenka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 100 g masla
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 100 g medu
- 2 vajcia
- 1 lyžica octu
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 1,5 balíka vanilkového pudingu
- 70 g hladkej múky
- 80 g mletých vlašských orechov
- 1 kondenzované mlieko
- 150 g práškového cukru
- 200 g masla
- 2 lyžice rumu
Postup prípravy
1. Krok
Maslo, cukor a med zohrejte, potom pridajte sódu bikarbónu zmiešanú s octom. Keď je zmes vychladnutá na vlažnú, primiešajte vajcia do hladka, potom pridajte múku s kakaom. Celé to premiesime a rozdelíme na 5 rovnakých častí.
2. Krok
Rúru predhrejte na 180 ° C. Každú časť cesta vyvaľkáme do 22 cm kruhu a pečieme na plechu pokrytom papierom na pečenie každý plát asi 8 minút.
3. Krok
Krém: Na krém pudingový prášok a múku hladko rozmiešame v mlieku, všetko potom za stáleho miešania uvaríme na miernom plameni do hustého krému. Do ešte teplého, mierne vychladnutého pudingu vmiešame orechy.
4. Krok
Maslo vymiešame do peny s práškovým cukrom, potom pridáme kondenzované mlieko, rum a v 2 až 3 krokoch primiešame vychladnutý orechový krém. Krém rozdelíme na päť rovnakých častí, štyrmi časťami naplníme kakaové pláty, zvyšok rozotrieme po bokoch a vrchu koláča, potom ozdobíme mletými orechmi a cez noc necháme odpočívať v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1514 videní