- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kokosové vlny
Kokosové vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Piškóta:
- 170 g masla
- 140 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 190 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica kyslej smotany
- Kokosové guličky:
- 150 g tvarohu
- 130 g kokosu
- 100 g práškového cukru
- citrónová šťava
- Plnka:
- 800 ml mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 130 g cukru
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g masla
- Ganache:
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 čokolády na varenie
- 200 ml smotany na šľahanie
- kokos na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Kokosové guľky: Najskôr si pripravte kokosové guľky (odporúča sa pripraviť si guľôčky noc predtým, pretože sa vyrobí veľa malých guľôčok a trvá, kým sa vytvarujú). Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvarujte guľky veľkosti vlašského orecha (ja som použila odmerku ½ lyžičky = 2,5 ml). Množstvo kokosu sa môže líšiť v závislosti od tvarohu a suchosti kokosu. Tvarované guľky skladujte v chladničke.
2. Krok
Plnka: Trochu oddelíme od celkového množstva mlieka a vymiešame s pudingovým práškom a cukrom do jednotnej zmesi bez hrudiek. Zvyšok mlieka zohrejeme na vhodnom hrnci. Puding uvaríme v rozohriatom mlieku a miešame do zhustnutia. Odstavíme z plameňa a povrch krému zakryjeme potravinovou fóliou. Po 5 minútach pridáme do pudingu čokoládové kocky a miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Znova zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vmiešame maslo izbovej teploty a všetko dobre premiešame.
3. Krok
Piškóta: Pripravte si plech s rozmermi 34 × 24 cm, dno vymastite a vysypte múkou. Rúru rozohrejte na 180 ° C.
4. Krok
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po jednom pridávame vajce (každé vajce dobre zašľaháme do zmesi masla a cukru, až potom pridáme nasledujúce). Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes rozdelíme na 2 časti (jedna časť by mala byť o 2 lyžice viac). Do menšej časti pridajte lyžicu kyslej smotany a 1 lyžicu preosiateho kakaa. Na plech najskôr rozotrieme svetlé cesto a zarovnajte ho, potom tmavé cesto.
5. Krok
Kokosové guľky poukladajte do rovnomerných radov s požadovaným rozstupom, zľahka ich vtlačte do cesta a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 20 minút (teplotu a čas pečenia prispôsobte svojej rúre) .
6. Krok
Ganache: V malom hrnci so sladkou smotanou roztopte čokolády za stáleho miešania pri miernej teplote. Plnku natrieme na upečený a vychladnutú piškótu a ganache na plnku asi 15 minút potom.
7. Krok
Veľkoryso posypte kokosovými vločkami. Ochlaďte koláč v chladničke a pred krájaním ho nechajte asi 10 minút pri izbovej teplote. Na krájanie používajte ostrý tenký nôž.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1446 videní