- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Oškvarkové pagáčiky
Oškvarkové pagáčiky
- Kusov: 60
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg hladkej múky
- 1,5 kocky droždia (cca64 g)
- 4 dcl mlieka
- 1,5 dcl jogurtu
- 2 vajcia
- 2 žĺtka
- 1 polievková lyžica soli
- 1 lyžička cukru
- 500 g mletých oškvarkov
- 1 lyžica bravčovej masti
Postup prípravy
1. Krok
Primiešajte droždie, cukor a 2 dl teplého mlieka, nechajte 10 - 15 minút na teplom mieste.
2. Krok
Kvások vymieste s ostanými ingredianciami okrem oškvarkov a masti na hladké jemné cesto. Zakryte kuchynskou utierkou a nechajte pôsobiť 45 - 60 minút.
3. Krok
Oškvarky zomelieme a premiešame s masťou aby neboli suché a dali sa rozotierať.
4. Krok
Cesto vyvaľkáme a polovicu cesta potrieme s trochou oškvarkovej plnky.. Preložíme druhou polovicou cesta.Necháme takto podkysnúť a potom rozotrieme opäť plnku z oškvarkou a preložíme.. Toto opakujeme aspoň 3 x..
5. Krok
Potom z vyvaľkaného cesta malým pohárikom alebo okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky ktoré ukladáme na plech pokrytý s papierom na pečenie.
6. Krok
Pagáčiky necháme ešte na plechu 15 minút pod utierkou podkysnúť , potom ich potrieme vyšľahým vajíčkom, posypeme podľa chuti a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 20 - 25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1582 videní