- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tartaletky s kávovým krémom
Tartaletky s kávovým krémom
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Cesto na tartaletky:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 80 g práškového cukru
- 30 g mletých mandlí
- 2 vajcia
- Kávový krém:
- 160 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 4 g instantnej kávy
- 40 g mliečnej čokolády
- 40 g bielej čokolády
- 60 g mascarpone
- Šľahačková vrstva:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica práškového cukru
- 20 g čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Cesto: Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny.. Pridajte vajce a mleté mandle a vymiešajte dohladka. Pridajte múku a rýchlo vypracujte cesto. Cesto zabalíme do igelitu a dáme do chladničky na 1 hodinu.
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na vrstvu hrubú 2,5-3 mm. Z cesta vykrajujeme 11 cm kruhy. Kruhy cesta vložte do chladničky na 1 hodinu.
3. Krok
8 cm tartaletkové formičky namažte maslom. Cesto dajte do formičiek. Uložíme na plech vystlaný pergamenom a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
4. Krok
Rúru predhrejte na 170 ° C koláčiky pečte 20 minút, kým nie sú svetlo zlatohnedé. Opatrne vyberte z foriem. Necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Pripravte krém. Priveďte mlieko takmer do varu. Stiahneme z ohňa a pridáme kávu, dobre premiešame.
6. Krok
V miske vyšľahajte žĺtky, kým nebudú ľahšie, potom pridajte horúce mlieko a kávu a rozšľahajte. Výslednú zmes nalejte do hrnca a povarte ju 2 - 3 minúty, kým nezhustne.
7. Krok
Do misky dajte nasekanú čokoládu a zalejte ju horúcou mliečnou zmesou. Nechajte pôsobiť 3 minúty, potom vymiešajte dohladka. Na koniec pridáme mascarpone, dobre premiešame. Ochlaďte krém zakrytím povrchu potravinovou fóliou.
8. Krok
Košíčky naplňte kávovým krémom a povrchzarovnajte. Tartaletky prikryte fóliou a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
9. Krok
Pred podávaním vyšľahajte s práškovým cukrom a dajte na tartaletky. Ozdobíme jemnou sieťkou z rozpustenej čokolády.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1716 videní