Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karfiolová polievka so syrovými guľkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Karfiolova polievka so syrovymi gulkami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 liter vývaru alebo vody
  • 1 kg karfiolu
  • 500 g zemiakov
  • 1 stredná cibuľa
  • petržlenová vňať alebo pažítka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice mandľových lupienkov
  • olivový olej
  • soľ a mleté čierne korenie
  • Syrové guličky:
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžica masla
  • štipka soli
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nalejte mlieko do hrnca, pridajte maslo a priveďte k varu. Nasypte naraz všetku múku a soľ a stále miešajte vareškou, kým cesto nezhustne a nezačne sa odliepať od stien hrnca.(Ako odpaľované cesto) Cesto preložíme do misy a ochladíme. Pridajte vajce a syr a dobre premiešajte. Obaľte misku potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 30 minút.

2. Krok

Vývar Zahrejte.. Olúpte zemiaky a cibuľu. Cibuľu nakrájame na kocky, zemiaky na malé kúsky. Karfiol rozoberieme. Vo veľkom hrnci zohrejte 2 polievkové lyžice oleja a masla, pridáme cibuľu a zemiaky a dusíme ich pod pokrievkou za občasného miešania . Zalejeme horúcim vývarom a povaríme 10 minút. Pridajte karfiol a bobkový list a povarte do mäkka.

3. Krok

Bobkový list vyberte z polievky a polievku vymixujte dohladka. Pridajte smotanu, soľ a korenie.

4. Krok

Cesto rozdelíme na polovicu a ušúľame dva šúlky. Každý nakrájajte na 20 kusov. Mokrými rukami vytvarujte 20 malých guľôčok. Uložte ich na pomúčenú dosku.

5. Krok

V hrnci rozohrejte olej na vyprážanie. Smažte 6 - 8 guliek naraz po dobu 2 minút. - mali by byť zlaté a chrumkavé. Hotové guľky ukladajte na papierové utierky.

6. Krok

Na suchej panvici osmažte mandľové lupienky do zlatista. Vňať nasekáme na malé kúsky. Polievku privedieme do varu, ale nevaríme ju. Nalejte do misiek. Na polievku poukladáme syrové guľky, posypeme mandľami, ozdobíme vňaťkou alebo pažítkou a pokvapkáme olivovým olejom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1143 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.