- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dunajské vlny s jablkami
Dunajské vlny s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 150 ml mlieka
- 120 ml oleja
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa + 2 lyžice mlieka
- 2 - 3 jablká
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 120 g cukru
- 70 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 150 g masla
- Ganache:
- 150 g čokolády na varenie
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia rozšľaháme s cukrom 3 - 5 minút. Pridajte rastlinný olej a mlieko, trochu prešľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, veľmi nemiešajte, len kým sa zmes neprepojí.
2. Krok
Asi polovicu cesta odložíme do inej nádoby, pridáme kakao a 2 lyžice mlieka, trochu zašľaháme, kým sa kakao s cestom nespojí.
3. Krok
Plech trochu vymastíme maslom (môj plech je 25 x 25 cm), vylejeme svetlé cesto. Tmavé cesto rovnomerne vylejeme na vrch, ak je to potrebné, zarovnáme ho..
4. Krok
Jablká ošúpeme, vykrojíme nejedlú časť, nakrájame na plátky, uložíme na vrch cesta a prstami vtlačíme. Namiesto jabĺk môžete použiť čerstvé alebo mrazené čerešne, jahody alebo iné ovocie (zmrazené vopred nerozmrazujte).
5. Krok
Dajte koláč do rúry predhriatej na 180°C, pečte asi 20 - 30 minút , vyskúšajte špajdlou či je hotový ..Hotový koláč úplne ochlaďte.
6. Krok
V studenom mlieku rozmiešame všetky suroviny na krém okrem masla.. Na strednom ohni za stáleho miešania metličkou zmes privedieme k varu a varíme kým krém nezhustne. Hotový krém ochladíme.
7. Krok
potom vyšľaháme maslo, a zašľaháme k nemu vychladnutú pudingovú zmes.. Na vychladnutú piškótu rozotrieme krém a zarovnáme ho..
8. Krok
Ganache pripravíme tak že nalámanú čokoládu si dáme do misky.. V hrnčeku zahrejeme smotanu s maslom, kým sa maslo nerozpustí.. Potom horúcou smotanou zalejeme čokoládu, počkáme 2 minúty a poriadne vymiešame do hladkej polevy. Ganache necháme trochu ochladnúť a potom ňou prejeme povrch zákusku.. Necháme v chladničke zatuhnúť a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1727 videní