Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dunajské vlny s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny s jablkami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kamelena.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 120 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa + 2 lyžice mlieka
  • 2 - 3 jablká
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • Ganache:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozšľaháme s cukrom 3 - 5 minút. Pridajte rastlinný olej a mlieko, trochu prešľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, veľmi nemiešajte, len kým sa zmes neprepojí.

2. Krok

Asi polovicu cesta odložíme do inej nádoby, pridáme kakao a 2 lyžice mlieka, trochu zašľaháme, kým sa kakao s cestom nespojí.

3. Krok

Plech trochu vymastíme maslom (môj plech je 25 x 25 cm), vylejeme svetlé cesto. Tmavé cesto rovnomerne vylejeme na vrch, ak je to potrebné, zarovnáme ho..

4. Krok

Jablká ošúpeme, vykrojíme nejedlú časť, nakrájame na plátky, uložíme na vrch cesta a prstami vtlačíme. Namiesto jabĺk môžete použiť čerstvé alebo mrazené čerešne, jahody alebo iné ovocie (zmrazené vopred nerozmrazujte).

5. Krok

Dajte koláč do rúry predhriatej na 180°C, pečte asi 20 - 30 minút , vyskúšajte špajdlou či je hotový ..Hotový koláč úplne ochlaďte.

6. Krok

V studenom mlieku rozmiešame všetky suroviny na krém okrem masla.. Na strednom ohni za stáleho miešania metličkou zmes privedieme k varu a varíme kým krém nezhustne. Hotový krém ochladíme.

7. Krok

potom vyšľaháme maslo, a zašľaháme k nemu vychladnutú pudingovú zmes.. Na vychladnutú piškótu rozotrieme krém a zarovnáme ho..

8. Krok

Ganache pripravíme tak že nalámanú čokoládu si dáme do misky.. V hrnčeku zahrejeme smotanu s maslom, kým sa maslo nerozpustí.. Potom horúcou smotanou zalejeme čokoládu, počkáme 2 minúty a poriadne vymiešame do hladkej polevy. Ganache necháme trochu ochladnúť a potom ňou prejeme povrch zákusku.. Necháme v chladničke zatuhnúť a nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1727 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.