- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Cestoviny Carbonara so smotanou a slaninou
Cestoviny Carbonara so smotanou a slaninou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 200 - 300 g špagiet
- 100 g slaniny
- 4 žĺtky
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Slaninu nakrájame na tenké prúžky alebo malé kocky. Cesnak olúpte a pretlačte. Petržlenovú vňať umyte, osušte a najemno nasekajte.. Na hlbokej panvici alebo kastróle asi 2 minúty na strednom ohni orestujeme slaninu, aby sa tuk rozpustil. Pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
2. Krok
Pridajte petržlenovú vňať, trochu čerstvo zomletého korenia, premiešajte a hrniec odstavte z ohňa.
3. Krok
V miske zmiešame: žĺtky, smotanu, strúhaný parmezán, soľ a korenie. Vyšľahajte zmes metličkou.
4. Krok
Uvarte špagety vo väčšom množstve vriacej osolenej vody al dente (od okamihu varu varte o 1 minútu menej, ako je uvedené na obale).
5. Krok
Potom ich sceďte, spojte ich s opraženou slaninou a premiešajte. Potom vylejte na špagety žĺtkovo smotanovú zmes a premiešajte.. Dajte na 1 minútu na oheň.. Žĺtka sa teplom zrazia..
6. Krok
Pred podávaním posypte ešte trochou parmezánu a petržlenovou vňaťou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9551 videní