- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Žlté orechové rezy
Žlté orechové rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 150 g masla
- 160 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 80 g hladkej múky
- 5 bielkov
- Žltá vrstva:
- 5 žĺtkov
- 100 g práškového cukru
- Orechová plnka:
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 50 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru na 170°C.. Do zmäknutého masla pridáme práškový cukor a vyšľaháme do peny. Potom pridáme mleté vlašské orechy s múkou a všetko prepojíme. Bielky vyšľaháme osobitne , a potom sneh pridáme k vyšľahanej maslovo orieškovej zmesi.
2. Krok
Pripravíme si pech 30 x 20 a vyložíme ho s papierom na pečenie. Na plech navrstvíme cesto zarovnáme ho, a párkrát plechom zatrasieme.. Plech vložíme do vyhriatej rúry a zvýšime teplotu na 180 °C ..Piškótu pečieme asi 30 minút
3. Krok
Kým sa piškóta pečie , pripravíme si žĺtkovú vrstvu..Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom..Vyberieme po 30 minútach plech z rúry vylejeme naň žĺtkovú zmes a uhladíme ..Vložíme nazad do rúr a dopekáme ešte 15 - 20 minút..Potom vypneme rúru ale koláč v nej ešte pár minút necháme.
4. Krok
Pripravíme si orieškový krém..50 ml mlieka zahrejeme, potom pridáme mleté vlašské orechy a premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom pridáme vychladnuté orechy a spolu dobre vyšľaháme. Touto plnkou potrieme celá žltý povrch koláčika. Vrch ešte posypeme trochou mletých vlašských orechov a necháme cez noc na chladnom mieste..
5. Krok
Na druhý deň nakrájame na rezy..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3043 videní