- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kapustové fašírky
Kapustové fašírky
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Na fašírky:
- 650 g mletého mäsa mix
- 1/4 bielej kapusty
- 1/4 karfiolu
- 1 vajce
- soľ , mleté čierne korenie, mletá červená paprika podľa chuti
- Omáčka:
- 15 - 20 ks cherry paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- 1 kápia
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- olej
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso dáme do veľkej misy. Pridajte vajce, nakrájanú bielu kapustu a karfiol, bylinky a soľ s korením podľa chuti. Miešajte dohladka.
2. Krok
Zo vzniknutej hmoty formujeme fašírky , ktoré ukladáme na vyolejovaný pekáč..
3. Krok
Všetky suroviny na omáčky vymixujeme do hladka a prelejeme do hrnca.. Omáčku dusíme kým nezhustne a potom pridáme 100 ml vody.
4. Krok
Fašírky zalejeme omáčkou a pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C kde ich dusíme 35 - 40 minút..
5. Krok
Podávame so zemiakmi..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1072 videní