- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jemné kuracie fašírky
Jemné kuracie fašírky
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 2 kuracie prsia
- 70 g syru mozzarella
- 1 lyžica majonézy
- 2 lyžice krupice
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- 0,5 lyžičky mletej červenej papriky
- trochu čerstvého koriandru
- 0,5 lyžičky sušeného cesnaku alebo 1 strúčik čerstvého
- 1 vajce
- soľ a mleté čierne korenie
- 3 lyžice oleja
- trochu strúhanky
- hladká múka na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a zomelime alebo rozmixujeme..
2. Krok
mäso dáme do misky, pridáme nasekaný koriander, majonézu , horčicu, korenie a soľ a pretlačený alebo suchý cesnak.... Premiešame.. Potom pridáme krupicu a opäť premiešame. Takto necháme zmes postáť pri izbovej teplote asi 15 minút aby krupica napučala.. potom pridáme nastrúhaný syr.. ak je treba môžete pridať strúhanku ak je zmes riedka..
3. Krok
Zo zmesi tvarujeme guličky veľkosti fašírky a tie dáme do vyšľahaného vajíčka.. potom obalíme v hladkej múke a dáme vypražiť na panvicu s trochou oleja.. Smažíme ich z oboch strán dozlatista..
4. Krok
Hotové podávame so zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
935 videní