Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborné cesnakové žemličky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vyborne cesnakove zemlicky.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
vseretsepti.ru
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 750 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky rozpusteného masla (50 g)
  • 1 lyžička soli
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 11 g sušeného droždia
  • Cesnaková glazúra:
  • 40 g masla
  • trošku nasekanej petržlenovej vňate alebo kôpru
  • 4 - 5 strúčikov cesnaku
  • 50 g - 80 g nastrúhaného tvrdého syra
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že vypracujeme cesto. V malom hrnci zohrejte mlieko na 25, maximálne 30 stupňov, ale nie viac. Potom nalejte do hlbokej misy so suchým droždím a cukrom. Zamiešajte a nechajte pôsobiť na teplom mieste 10-15 minút.

2. Krok

Do misy na miesenie si preosejeme múku, zašľaháme vajce, zalejeme maslom a kváskom. vymiesime hladké cesto..

3. Krok

Na pracovnú dosku preosejeme trochu múky a cesto prenesieme z misky, vymiesime , vytvarujeme guľku. Potom prikryjeme miskou, alebo utierkou a necháme jednu hodinu kysnúť.

4. Krok

Do tej doby by malo cesto znateľne zväčšiť objem, potom by sa malo pomocou rúk vytiahnuť na malý obdĺžnik.

5. Krok

Ďalej pomocou kuchynského noža musíte nakrájať na 12 pásikov a rozdeliť vodorovne. Výsledkom by malo byť 24 kusov cesta.

6. Krok

Každý kúsok cesta by mal byť vyšúľkaný na dĺžku a mierne stlačený rukami.

7. Krok

Potom z každého kúsku urobíme uzlík..

8. Krok

Vyformované pečivo ukladáme na plech s papierom na pečenie, pričom medzi žemličkami ponecháme odstup. Zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste ďalších 30 minút.

9. Krok

Medzitým si pripravíme cesnakovú glazúru na potretie.. Rozpustíme si maslo, pridáme nasekané bylinky a pretlačený cesnak.. Všetko prehrejeme, premiešame a odstavíme .

10. Krok

predhrejeme si rúru na 180°C a žemličky pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista asi 20 - 25 minút. Hotové vyberieme z rúry a ešte horúce potrieme pripravenou polevou a posypeme nastrúhaným syrom.

reklama:

180817050126.jpg
vseretsepti.ru
180817050449.jpg
vseretsepti.ru
180817050246.jpg
vseretsepti.ru
180817050330.jpg
vseretsepti.ru
180817050623.jpg
vseretsepti.ru
180817050515.jpg
vseretsepti.ru
180817050654.jpg
vseretsepti.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3619 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.