- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Lenivá štrúdľa
Lenivá štrúdľa
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 20 g masla
- 2 lyžice cukru
- 1 plechovka broskýň
- 200 g hrubej múky
- 160 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 2 vanilkové cukre
- 400 g tvarohu
- 4 vajcia
- 500 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Plech 20 x 30 s vysokými stenami natrieme maslom a posypeme kryštálovým cukrom. Zlejeme broskyňovú šťavu a broskyne nakrájame na menšie kocky.
2. Krok
Múka, práškový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor sa zmiešajú a zmes si rozdelíme na polovicu.. Jednou časťou vysypeme dno pripraveného plechu. na múčnu zmes rozmrvíme tvaroh a kúsky broskýň, potom to zasypeme druhou polovicou múčnej zmesi.
3. Krok
Vajcia rozšľaháme, zmiešame s mliekom, potom to celé vylejeme rovnomerne na cesto a trochu plechou zatrasieme, aby sa mlieko všade dostalo. Plech vložíme vyhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatista 40-50 minút. Ak je vrch veľmi tmavý, môžeme vrch prikryť alobalom, aby sa nespálil.
4. Krok
Po upečení necháme úplne vychladnúť a potom nakrájame na porcie ktoré pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8667 videní