Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosovo jahodové venčeky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosovo jahodove venceky.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
slatkisvijet.com
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 250 ml mlieka
  • 120 g masla
  • štipka soli
  • 2 vanilkové cukre
  • 150 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • Vanilkovo kokosový krém:
  • 600 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 vanilkové cukre
  • 100 g cukru
  • 100 g masla izbovej teploty
  • 80 g kokosu
  • Ďalej potrebujeme:
  • 250 g čerstvých jahôd
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu krému rozmiešame pudingový prášok s trochou mlieka. Zvyšok mlieka spolu s cukrom zohrejeme až do varu. Pridáme pripravený puding a krém povaríme na miernom ohni, kým nezhustne.

2. Krok

Uvarený puding preložíme do miešacej misy, vrch prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny, potom ho postupne pridávame k vychladnutému pudingu. Pridajte kokos a ešte raz dobre premiešajte. Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané jahody.

3. Krok

Na prípravu cesta vo väčšom hrnci zohrejeme mlieko spolu s cukrom, soľou a maslom. Mlieko privedieme k varu za občasného miešania, aby sa rozpustil cukor a maslo. Zmes odstavíme z ohňa, potom pridáme múku a stále miešame vareškou až kým sa cesto neodpáli a nezačne sa odlepovať od stien hrnca.

4. Krok

Zmes sa nechá vychladnúť na izbovú teplotu. Potom po jednom pridávajte vajíčko. Po každom pridaní cesto poriadne prešľahajte..

5. Krok

Pripravené cesto dajte do cukrárskeho vrecka (s alebo bez hviezdicového nástavca) a na plechu vyloženom mastným papierom vyformujte hniezda. Ak majú hniezda špičky, sklopte ich vlhkým prstom, aby sa počas pečenia nepripálili.

6. Krok

Venčeky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút bez toho aby sme otvárali dvierka rúry.. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť na mriežke . potom ich prekrojíme na polovicu..

7. Krok

Venčeky najskôr plníme kokosovo jahodovým krémom a potom vyšľahanou šľahačkou.. prikryjeme s vrchnáčikom , a pred podávaním posypeme práškový cukrom.

reklama:
Princes krafne vanilija kokos jagode recept_1.jpg
slatkisvijet.com
Princes krafne vanilija kokos jagode recept_2.jpg
slatkisvijet.com
Princes krafne vanilija kokos jagode recept_4.jpg
slatkisvijet.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

543 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.