- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Metrový zákusok
Metrový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 6 lyžíc oleja
- 10 lyžíc horúcej vody
- 260 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- Krém:
- 3 dcl mlieka
- 25 g hladkej múky
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice rumu
- Čokoládová poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 100 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľahajte do peny so 150 g práškového cukru, potom striedavo pridávajte 5 lyžíc oleja a 10 lyžíc teplej vody. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a zvyšných 50 g cukru do peny. Do múky vmiešame prášok do pečiva a zmes pridávame striedavo s vyšľahanými bielkami k žĺtkovému základu.
2. Krok
Dve srnčie formy si vymastíme a vysypeme múkou. Jednu polovicu cesta vylejeme do jednej formy. Do druhej polovice cesta primiešame 1 lyžicu kakaa a 1 lyžicu oleja. Potom cesto vlejeme do druhej formy. V rúre predhriatej na 180 ° C cca. Pečieme obe formy asi 30 minút. upečené necháme na mriežke úplne vychladnúť.
3. Krok
Na plnku zmiešame múku v studenom mlieku a na miernom ohni uvaríme do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, dochutíme rumom a potom zmiešame s uvareným krémom.
4. Krok
Dajte pozor, aby krém nebol príliš studený, inak by sa mohlo zraziť maslo a krém by mohol byť hrudkovitý. Ak sa tak stane, trochu z krému odoberte, jemne ho zohrejte ( v mikrovlnke) a znovu vyšľahajte s ostatným krémom..
5. Krok
Obe piškóty rozkrájame podľa rebier na srnčom chrbáte. Striedavo k sebe spájame krémom piškóty.. Hotovú zlepenú piškótu potrieme trochou krému a dáme ju do chladničky. Medzitým si rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, potom vychladnutý koláč polejeme hotovou čokoládovou polevou.
6. Krok
Zákusok krájame do šikma na plátky, aby nám vynikla kresba..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
897 videní