- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ananásové kocky s kokosovým beze
Ananásové kocky s kokosovým beze
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 4 lyžice kryš..cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- štipka soli
- Sneh:
- 4 bielka
- 180 g kryš.cukru
- 200 g kokosu
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 250 g masla
- 2 žĺtky
- 4 lyžice cukru
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice Gustinu alebo zlatého klasu
- 2 vanilkové cukre
- ďalej potrebujeme :
- 1 plechovka 565 g ananásu
Postup prípravy
1. Krok
Rozbijeme 4 vajcia, opatrne ich rozdelíme na žĺtky a bielká..
2. Krok
Do bielkov pridáme štipku soli a začneme šľahať. Keď sa objaví pena, postupne pridávame 80 g cukru. Šľahačom šľaháme asi 3 - 4 minúty, kým nezískame pevný sneh. do snehu po jednom pridávame žĺtka a za každým poriadne prešľaháme.
3. Krok
Do rozšľahaných vajec pridajte múku v troch krokoch, nezabudnite ju preosiať cez sito. Celkovo budeme potrebovať 4 lyžice múky , čo je cca 110 g. Cesto jemne a krátko premiešajte špachtľou. Po zamiešaní múky by cesto malo zostať vzdušné a ľahké.
4. Krok
Hotové cesto dáme do formy pokrytej pergamenovým papierom. Cesto rovnomerne rozotrieme po celej forme. Veľkosť formy približne 25 x 25 cm.
5. Krok
Formu dáme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 30-35 minút.
6. Krok
Upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť a vyberieme ju z formy. Upečenú vrchnú kôrku odrežeme z piškóty.
7. Krok
Pripravíme si Kokosový sneh.. 4 vajcia opatrne rozdelíme na žĺtky a bielky. Na sneh potrebujeme iba bielky a na krém neskôr použijeme 2 žĺtky.
8. Krok
Začnite šľahať bielka. Keď sa objaví pena, postupne, v malých dávkach, začneme za stáleho šľahania pridávať cukor. Celkovo je potrebných 180 g cukru. Bielky vyšľahajte s cukrom, kým neušľaháte sneh. Šľahanie mi trvalo asi 8 minút. Potom pridajte 200 g kokosu. Všetko rozmiešajte do hladka.
9. Krok
Výslednú bielkovo-kokosovú zmes premiestnite do formy pokrytej pergamenovým papierom. Rovnomerne sneh rozotrite po celej forme. Všetko dáme do rúry predhriatej na 180°C pečieme asi 25 minút. Hotové beze necháme vychladnúť
10. Krok
Teraz pripravíme krém: Nalejte 0,5 litra mlieka do hrnca dajte zohrievať. Zatiaľ čo mlieko vrie, pripravíme si zvyšok krému. Dajte 2 žĺtky do misy a začnite šľahať šľahačom. Postupne pridávame 3 lyžice múky,2 lyžice škrobu, 4 lyžice cukru a 2 vanilkové cukre. Všetko vyšľahajte..
11. Krok
Za stáleho šľahania pomaly k zmesi prilievame mlieko, a potom ho vrátime na oheň a na miernom plameni uvaríme do zhustnutia. Hotový krém zakryte pokrievkou , alebo potravinárskou fóliou a nechajte ho pri izbovej teplote, aby úplne vychladol.
12. Krok
Pudingový základ keď vychladne pokračujeme v príprave krému. Do misky dáme 250 g masla izbovej teploty. Maslo vyšľahajte šľahačom do krémova. Do vyšľahaného masla pridávame po jednej lyžici dobre vychladeného pudingového základu, pričom zakaždým krém dobre rozšľaháme.
13. Krok
1 konzervu ananásu nakrájajte na malé kúsky. Šťavu nevylievame, budeme ju potrebovať na namočenie piškóty. Do hotového krému pridáme nakrájaný ananás. Všetko premiešame.
14. Krok
Zostavenie zákusku: kokosové beze už vychladlo, nožom prejdeme po stranách formy a opatrne beze vyberieme na dosku.
15. Krok
Na dno formy dáme vychladnutú piškótu. Piškótu dobre pokropíme ananásovým sirupom z kompótu.. Použijeme asi 100 ml šťavy.
16. Krok
Na vrch na namočenú piškótu dáme krém s kúskami ananásu. Krém rovnomerne rozotrieme.
17. Krok
Na krém prenesieme kokosovú piškótu.. Rukami mierne pritlačte beze na krém aby nevznikla vzduchová medzera.
18. Krok
Zákusok prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky na 4 hodiny, alebo lepšie na celú noc. potom po vychladení nakrájame na porcie...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1017 videní