- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Šialený banánový zákusok
Šialený banánový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 2 vajcia
- 2 lyžice horúcej vody
- 80 g práškového cukru
- 60 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Banánová plnka:
- 5 banánov
- 12 g želatíny
- 250 ml Jablkový džús
- 3 lyžice cukru
- Šľahačková vrstva:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 70 m vody
- 15 g želatíny
- 2 lyžice práškového cukru
- Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 100 ml smotany na šľahanie
- 6 g želatíny
- Cukrový sirup:
- 50 g cukru
- 50 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr rozbite vajcia do misy a zalejte ich vriacou vodou. Vajcia rozšľaháme šľahačom, postupne pridávame 80 g cukru. Hmota by mala zväčšiť objem a zhustnúť.
2. Krok
Múku, kakao a prášok do pečiva preosejte do samostatnej misy cez sito.
3. Krok
Pridajte suchú zmes k rozšľahaným vajciam v dvoch krokoch a jemne premiešajte stierkou.
4. Krok
Nalejte hotové cesto do formy, ktorej dno je pokryté papierom na pečenie. Priemer mojej formy je 21 cm.
5. Krok
Cesto vložte do rúry predhriatej na 180 ° C. Pečieme 25-30 minút.
6. Krok
Hotový piškótu dajte vychladnúť na mriežku obrátene.
7. Krok
Vychladnutú piškótu vyberte z formy a odrežte z nej vrchnú kôrku.
8. Krok
Po stranách formy dajte pvc fóliu, a vložte nazad piškótu. Pripravte sirup, pre pokropenie piškóty. Nalejte 50 g cukru do hrnca a zalejte 50 ml vody. Privedieme k varu. Varte 1 minútu a potom nechajte vychladnúť.
9. Krok
Olúpte banány. Každý pozdĺžne rozrežeme na 2 časti. Pripravené banány poukladáme do kruhu vo forme.
10. Krok
Pripravíme si rôsol.. Do hrnca dáme cukor a zalejeme ho jablkovým džúsom.. Necháme zahriať.. Do trochy vody dáme napučať želatínu a potom ju mierne zahrejeme a pridáme k džúsu. necháme mierne ochladiť a potom zalejeme banány vo forme.
11. Krok
Odložíme do chladničky nech želé zatuhne.
12. Krok
Kým želé tuhne pripravíme si šľahačkovú vrstvu.. Zas dáme do trochy vody napučať želatínu.. potom si vyšľaháme šľahačku s cukrom do pevna. do šľahačky pridáme zahriatu želatínu a premiešame.. Zalejeme povrch torty a zas odložíme do chladničky nech hmota zatuhne.
13. Krok
Pripravíme si čokoládovú polevu. Zalejeme želatínu so smotanou. Necháme ju napučať.. Potom ju zahrejeme asi na 50°C a pridáme nalámanú čokoládu.. potom necháme mierne vychladnúť a zalejeme povrch šľahačkovej vrstvy.. opäť odložíme do chladničky kým čokoláda nezatuhne..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1075 videní