Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzske venčeky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzske venceky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.youtube.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 80 g masla
  • 160 g hladkej múky
  • trstinový cukor
  • 100 ml vody
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • Krém:
  • 50 g vanilkového pudingu
  • 125 g cukru
  • 480 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 50 ml rumu
  • 3 žĺtky
  • 250 ml smotany na šľahaie
  • 250 g čokolády 60 - 70 %
  • 250 bielej čokolády
  • trocha oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca nalejte 100 ml vody, 100 ml plnotučného mlieka, pridajte maslo (kľudne celý kus), ¼ lyžičky soli, ½ lyžičky cukru a priveďte do varu, maslo sa musí celé rozpustiť.

2. Krok

Do bublajúcej zmesi (nie skôr!) Prisypte 160 g múky, znížte teplotu a miešajte. Cesto v tento moment "odpaľujete" od dna - miešajte, kým sa cesto nespojí..

3. Krok

Cesto dajte do misy a nechajte ho pol minúty vychladnúť. Potom do cesta zamiešajte vajíčka jedno po druhom. Každé vajce do cesta poriadne vmiešajte, až potom pridajte ďalšie. Nechajte dve minúty odpočinúť.

4. Krok

Cukrárske vrecko so širokou špičkou naplňte cestom. Na plech vyložený s papierom na pečenie nastriekajte venčeky s priemerom 7 cm ďalej od seba.

5. Krok

Dajte do rúry vyhriatej na 220 ° C. Zavrite rúru a znížte teplotu na 180 ° C. Nechajte piecť 25 minút.

6. Krok

Teraz pripravte krém. Do pudingového prášku pridajte žĺtky, zalejte 100 ml mlieka a rozmiešajte dohladka. Do 380 ml mlieka dajte cukor, rum, maslo a priveďte do varu. Potom vlejte pudingovú zmes a miešajte ešte 3 minúty.

7. Krok

Keď dovaríte puding, vlejte ho do misy a prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

8. Krok

Vyšľahajte šľahačku. Potom ešte šľahačom vyšľahajte krém dohladka. Opatrne ručne vmiešajte šľahačku do krému.

9. Krok

Čokoládu spoločne s trochou oleja rozohrejte vo vodnom kúpeli.

10. Krok

Bielu čokoládu "škrabkajte" škrabkou na zemiaky, vzniknú vám ozdobné hobliny. Čokoláda musí mať izbovú teplotu, nedávajte ju do chladničky.

11. Krok

Ostrým nožom, najlepšie chlebovým, rozkrojte venčeky na polovice. Vždy jednu polovicu ozdobte krémom naplneným v cukrárskom vrecku. Druhú polovicu namočte do čokolády, nechajte trochu odkvapkať a posypte čokoládovými hoblinami.

reklama:

https://www.youtube.com/watch?v=vaBAkenZLWk

 

Tipy na pečenie:

  • Aby sa papier na pečenie na plechu ani nepohol, namažte plech v každom rohu trochou cesta a papier na naň prilepte.
  • Pod plech vložte mokrú handričku na umývanie riadu, plech bude krásne držať na mieste.
  • Keby ste puding varili dlhšie, začne rednúť. Naopak pri nedovarení bude mať puding chuť surového škrobu.
  • Puding sa po dovarení prikrýva potravinárskou fóliou preto, aby sa na ňom neurobila škrupina. Fólia musí byť priamo na povrchu pudingu.
  • Ako urobiť, aby sa vám krém nezrazil? Pri varení krému pridajte rum do mlieka. Ak by ste rum pridali neskôr, nebude to mať želaný efekt.

Priemerné hodnotenie receptu

(2.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1179 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.