Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slonia slza

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slonia slza.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cookpad.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 120 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 3 lyžice vody
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 20 g zlatého klasu
  • 150 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 olúpaný banán
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielká od žĺtkov.. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu pridaním štipky soli.

2. Krok

Najskôr po častiach vmiešame cukor a ušľaháme sneh, a potom vmiešame žĺtky za každým poriadne prešľaháme.

3. Krok

Potom vmiešame preosiatu múku s kakaom a s práškom do pečiva. Všetko dobre premiešame.

4. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

5. Krok

Upečené cesto preklopíme na utierku, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme do rolády..Takto necháme vychladnúť.

6. Krok

Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť. potom si vyšľaháme maslo s cukrom a po častiach vmiešame vychladnutý puding.

7. Krok

Na vychladnutú piškótu ktorú si rozrolujeme natrieme polovicu krému.. Do zostávajúceho krému vmiešame kakaom.. Krém potom nanesieme na bledý krém..

8. Krok

Olúpaný banán položíme na okraj rolády a roládu aj s banánom opatrne zavinieme.. Aby sa vytvorila slza robíme to na užšej strane piškóty..

9. Krok

Potom roládu prelejeme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme rozpustením čokolády vo vodnom kúpeli spolu s maslom.. takto necháme zatuhnúť a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.. potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3013 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.