Mrkvice
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžica kakaa
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 270 g oleja
- 1 vanilkový cukor
- 500 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 100 - 150 g nasekaných vlašských orechov
- 225 g bielej čokolády
- 330 g mascarpone
- 85 g masla
- 1 lyžica kyslej smotany
- Ešte potrebujeme :
- nasekané vlašské orechy na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, kakao, škoricu a zázvor. Zvlášť vyšľahajte vajcia, cukor, olej a vanilkový cukor. Pomaly primiešavame suché prísady. Primiešajte mrkvu a vlašské orechy. Zmes vylejeme do formy 20 x 25 cm, vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi 40-50 minút pri 175 ° C. Ochlaďte a rozkrojte vodorovne na polovicu.
2. Krok
krém: Čokoládu rozpustíme nad parou v hrnci a necháme trochu vychladnúť. Vyšľaháme mascarpone , zmäknuté maslo izbovej teploty a kyslú smotanu. Primiešajte vychladnutú čokoládu a spojte. Prvý plát mrkvovej piškóty natrieme polovicou krému, zakryjeme druhým plátom a zvyškom krému.
3. Krok
Nakoniec celý zákusok ešte posypeme nasekanými orechmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
422 videní