Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Švédska mandľová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svedska mandlova torta.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 5 bielkov
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g mandľovej múky (mleté mandle)
  • Krém:
  • 5 žĺtkov
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 60 g cukru
  • 175 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak používate namiesto múky celé mandle, rozomeľte ich ich na múku v mlynčeku na kávu , alebo mixérom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Bez toho, aby ste prestali šľahať, postupne pridávajte cukor. Šľahajte, kým nebudete mať tuhý sneh.

2. Krok

potom vmiešajte mleté mandle alebo mandľovú múku zjemna stierkou..

3. Krok

Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou tryskou. Vezmeme papier na pečenie, nakreslíme na ňom kruhy s priemerom 21 cm. Položíme na plech. Do špirály dáme sneh smerom dovnútra kruhu. Môžete použiť dná rovnakých tortových foriem.

4. Krok

Pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 160°C, do zlatista. Opakujeme so zvyšným cestom. Kruhy nechajte mierne vychladnúť a opatrne dajte dole papier na pečenie..

5. Krok

Príprava krému. V hrnci spojíme žĺtky, smotanu a cukor. Dáme na sporák na stredný oheň a za stáleho intenzívneho miešania metličkou varíme krém, až kým z nej nebude krém konzistencie ako tekuté kondenzované mlieko. Ak máte teplomer, zamerajte sa na teplotu hmoty asi 80 °C

6. Krok

Hrniec odstavíme zakryjeme potravinárskou fóliou a úplne ochladíme. Vychladnutý krém vyšľaháme šľahačom dohladka. Bez toho, aby ste prestali šľahať, postupne pridávajte mäkké maslo nakrájané na kocky.

7. Krok

Mandľové lupienky opečieme na suchej panvici alebo ich dáme do rúry predhriatej na 180°C na 5 minút (bez konvekcie).

8. Krok

Na prvý plát cesta rozotrieme polovicu krému a uhladíme ho.. Prikryjeme druhým plátom na ktorý rozotrieme druhú polovicu krému a krém rozotrieme aj po bokoch torty..

9. Krok

Tortu posypeme mandľovými lupienkami a zľahka ich natlačíme na krém.

10. Krok

Tortu necháme 4 - 8 hodín vychladnúť. Nakrájajte a podávajte.

reklama:
Tort ikea 3.jpg
www.vkusnyblog.ru

Tort ikea 4.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 5.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 1.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 2.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 6.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 7.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 8.jpg
www.vkusnyblog.ru
Tort ikea 9.jpg
www.vkusnyblog.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4407 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.