- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- príloha
- Cesnaková zemiaková kaša
Cesnaková zemiaková kaša
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1,5 kg zemiakov
- 300 ml smotany na varenie
- 120 g masla
- 2 žĺtky
- 2 hlávky cesnaku
- soľ
- štipka muškátového orieška
Postup prípravy
1. Krok
Cesnak prekrojíme na polovicu, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry na 200 ° C na 30 minút.
2. Krok
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do hrnca a podlejeme vriacou vodou tak, aby pokryla 3/4 zemiakov. Dáme na prudký oheň, privedieme do varu, dochutíme soľou, prikryjeme, zmiernime plameň a dusíme úplne domäkka, asi 25 minút.
3. Krok
Z uvarených zemiakov scedíme vodu. Smotanu rozohrejeme s maslom a muškátovým orieškom, aby sa maslo rozpustilo.
4. Krok
Počas šľahania zemiakov pridáme najskôr cesnak (bez šupiek očistený ), potom žĺtky a postupne smotanovú zmes. Vyšľaháme jemnú kašu a ihneď podávame ako prílohu..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
613 videní