Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo tvarohový koláč s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladovo visnovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • 120 g masla
  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 vajcia (do cesta)
  • 50 g práškového cukru (do cesta)
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 400 g tvarohu
  • 120 g cukru ( do tvarohu)
  • 2 vajcia (do tvarohu)
  • 400 g višní
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli rozpustíme tmavú čokoládu s maslom.

2. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte vajcia so soľou, cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchaného stavu. Spojte rozšľahané vajcia s vychladnutou maslovo čokoládovou zmesou. Všetko opatrne premiešajte.

3. Krok

Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Miešajte stierkou zhora nadol, aby ste čo najviac zachovali vzdušnosť cesta.

4. Krok

Tvarohový krém sa pripravuje rýchlo - musíte tvaroh vyšľahať s vajcami a cukrom dohladka. Ak má tvaroh zrnitú štruktúru, potom by sa mal najskôr pretrieť cez sito.

5. Krok

Na čokoládovo tvarohový koláč môžete použiť čerstvé aj mrazené višne. Ak sú k dispozícii čerstvé, musia sa umyť a odstrániť kôstky. Ak použijete mrazené alebo kompótové musia sa najskôr rozmraziť a hodiť na sito, aby ste sa zbavili šťavy.

6. Krok

Plech 20x20 cm vyložíme s papierom na pečenie. Rozložíme 1/3 čokoládového cesta a povrch mierne uhladíme. Na cesto dáme polovicu tvarohového krému a rovnomerne poukladáme polovicu pripravených višní..

7. Krok

Opakujte vrstvy - 1/3 čokoládového cesta, druhú polovicu tvarohového krému a višne. Na záver dáme posledné čokoládové cesto a môžete špajdlou vytvoriť mramorový efekt..

8. Krok

Koláč dáme piecť na 45 minút do rúry predhriatej na 180°C..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2117 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.