Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šošovicové placky bez múky a vajec

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Sosovicove placky bez muky a vajec.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 15
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 250 g červenej šošovice
  • 200 g paradajky vo vlastnej šťave
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr je potrebné pripraviť všetky prísady. Pre tento recept je lepšia červená šošovica, ktorá sa varí rýchlejšie a farba placiek bude jasnejšia. V sezóne namiesto konzervovaných paradajok používajte čerstvé. Cibuľu je potrebné olúpať a nakrájať na ľubovoľné kúsky. Korenie je najlepšie pridať podľa chuti. ja som si pridala 1/2 ČL kurkumy. a čili paprička 1/4 ČL. Môžete použiť kmín, kmín, koriander, kari, zázvor, bylinky: bazalka, tymián, oregano alebo čokoľvek, čo máte radi. Môžete sa dokonca obmedziť na čierne korenie a soľ.

2. Krok

Šošovicu opláchnite a namočte do veľkého množstva čistej pitnej vody na 1-2 hodiny alebo na noc. Objem sa zvýši asi dvakrát až trikrát. Potom sceďte šošovicu opláchnite . potom šošovicu rozmixujte.

3. Krok

Rozmixujte aj nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky . Zmiešajte zmes s rozmixovanou šošovicou a pridajte 1 lyžicu oleja. vznikne nám hustejšia hmota podobná konzistenciou cestu na zemiakové placky.

4. Krok

Predhrejte si panvicu, pridajte malé množstvo rastlinného oleja. Povrch jemne potriem silikónovým štetcom. Šošovicové placky opečieme z oboch strán, ako obvykle, na strednom ohni. Keď na povrchu hmota teplom zatuhne, otočte ich. Najskôr si pripravte jednu placku, ochutnajte a upravte chuť soľou a korením.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4638 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.