- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Šošovicové placky bez múky a vajec
Šošovicové placky bez múky a vajec
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 250 g červenej šošovice
- 200 g paradajky vo vlastnej šťave
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr je potrebné pripraviť všetky prísady. Pre tento recept je lepšia červená šošovica, ktorá sa varí rýchlejšie a farba placiek bude jasnejšia. V sezóne namiesto konzervovaných paradajok používajte čerstvé. Cibuľu je potrebné olúpať a nakrájať na ľubovoľné kúsky. Korenie je najlepšie pridať podľa chuti. ja som si pridala 1/2 ČL kurkumy. a čili paprička 1/4 ČL. Môžete použiť kmín, kmín, koriander, kari, zázvor, bylinky: bazalka, tymián, oregano alebo čokoľvek, čo máte radi. Môžete sa dokonca obmedziť na čierne korenie a soľ.
2. Krok
Šošovicu opláchnite a namočte do veľkého množstva čistej pitnej vody na 1-2 hodiny alebo na noc. Objem sa zvýši asi dvakrát až trikrát. Potom sceďte šošovicu opláchnite . potom šošovicu rozmixujte.
3. Krok
Rozmixujte aj nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky . Zmiešajte zmes s rozmixovanou šošovicou a pridajte 1 lyžicu oleja. vznikne nám hustejšia hmota podobná konzistenciou cestu na zemiakové placky.
4. Krok
Predhrejte si panvicu, pridajte malé množstvo rastlinného oleja. Povrch jemne potriem silikónovým štetcom. Šošovicové placky opečieme z oboch strán, ako obvykle, na strednom ohni. Keď na povrchu hmota teplom zatuhne, otočte ich. Najskôr si pripravte jednu placku, ochutnajte a upravte chuť soľou a korením.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4638 videní