- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda s dvojfarebným krémom
Roláda s dvojfarebným krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 100 g čokolády na varenie
- 50 ml oleja
- 50 ml mlieka
- 80 g hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 400 g mascarpone
- 200 g bielej čokolády
- 200 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridajte rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, olej a mlieko a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov s vanilkovým cukrom. Zmes na plech s rozmermi 40 x 34 cm, vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri 180 ° C 15 - 20 minút. Krátko ochladíme, potom zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
2. Krok
Pripravíme Krém: Vyšľahajte smotanu na šľahanie. V inej miske vymiešajte mascarpone izbovej teploty, potom pridávajte lyžicu po lyžici šľahačky a jemne premiešajte. Rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú bielu čokoládu. Jemne premiešajte. Na rozvinutú piškótu natrieme bledý krém a odložte do chladničky, aby bol krém trochu stuhol. Roztopíme čokoládu na varenie, trochu ochladíme a pridáme k druhej časti krému. Natrieme na biely krém a zabalíme do rolády. Odložíme do chladničky a necháme dobre vychladnúť.
3. Krok
Roládu môžeme prizdobiť podľa fantázie ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
619 videní