- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kinder Pingui
Kinder Pingui
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 145 g hladkej múky
- 5 g kakaa
- 3 g sódy bikarbóny
- 2 g škorice
- štipka soli
- 255 g bieleho jogurtu
- 100 h práškového cukru
- 55 ml oleja
- čokoládová medzivrstva:
- 150 g tmavej čokolády
- 150 g kokosového oleja
- Krém:
- 500 ml smotany našľahanie
- 250 g kyslej smotany
- 60 g medu
- 2 g škorice
- 1 vanilkový cukor
- 50 g bielej čokolády
- 7 plátkov želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku, kakao, soľ, sódu bikarbónu a škoricu a spolu ich preosejte. V inej miske zmiešame mixérom jogurt, cukor a olej.
2. Krok
Pridajte suché ingrediencie k mokrým a spojte ich stierkou a vylejte na plech (s papierom na pečenie) 31 x 39. Piškótu rovnomerne rozotrieme na celý plech. Vložte do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte 12 minút (nezabudnite skontrolovať pomocou špáradla ). Táto piškóta je na povrchu lesklá a pri pečení vyzerá mokro - špáradlo je suché.
3. Krok
Horúcu piškótu položte spolu s papierom na pečenie na rovnú pracovnú dosku, zakryte ju ďalším papierom na pečenie a položte na ňu niečo ploché, aby ste ju zaťažili.. Piškótu necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Rozkrojíme ju na dve polovice.
4. Krok
pripravíme si čokoládovú medzivrstvu vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom.. Môžete použiť aj maslo..
5. Krok
Želatínu hydratujte v studenej vode. Z celkového množstva sladkej smotany oddeľte 200 ml a zohrejte ju spolu s medom, vanilkou, škoricou a bielou čokoládou až kým sa med a čokoláda nerozpustia. Odstavíme z plameňa a pridáme napučanú želatínu . Miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
6. Krok
Zvlášť si vyšľaháme zvyšnú sladkú smotanu a kyslú smotanu, kým sa nespoja. Do rozohriatej krémovej zmesi pridajte pár polievkových lyžíc tejto zmesi, ktorú lyžicou premiešajte, aby sa zmes prepojila, potom všetko pridajte do zmesi sladko-kyslej smotany, krátko premiešajte, na nízkych otáčkach spojte a dobre vyšľahajte. Polovičné množstvo rozotrite na prvú časť piškóty, zarovnajte a odložte na 15 minút do chladničky.
7. Krok
Zvyšok krému nechajte nad miskou s teplou vodou, aby nezačal tuhnúť , kým prvá časť vychladne. Pred rozotieraním ho zľahka premiešame pomocou lopatky.
8. Krok
Na vychladnutú prvú vrstvu krému nalejeme časť čokolády, pričom plech pootočíme rôznymi smermi (pod uhlom), aby sa čokoláda roztiekla po celom povrchu. Čokoláda na studenom kréme hneď ztuhne. Na čokoládu natrieme ďalšiu vrstvu krému. Potom nasleduje ďalší kúsok piškóty hornou časťou piškóty smerom nahor. Trochu ju potom pritlačte.
9. Krok
Takto pripravený zákusok dajte na pár hodín do chladničky.
10. Krok
Na druhý deň horúcim suchým nožom nakrájajte zákusok na tyčinky a každú tyčinku namáčajte do čokolády (zo strednej vrstvy by vám mala zostať ).
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1023 videní