Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najjednoduchšia čokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Najjednoduchsi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
torta-pinjur-pjat.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 90 g masla
  • 90 g čokolády na varenie
  • 90 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • Pomarančová kôra
  • Forma priemer 20
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 10 g práškovej želatíny
  • 200 g tmavej čokolády
  • 80 g medu
  • štipka mletej škorice
  • 300 g kyslej smotany
  • Na ozdobu:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Celé vajcia a cukor vyšľahajte do peny, zosvetlite a strojnásobte vaječnú zmes. Maslo a čokoládu rozpustíme, ale uistite sa, že nie sú príliš horúce. Zmiešame múku a soľ a pomarančovú kôru. Rúru predhrejeme na 180 ° C Stierkou vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo do vaječnej zmesi a potom vmiešame múku. Nalejte do formy a vložte do rúry. Pečieme asi 25 minút. Podľa toho, ako vaša rúra pečie - pečenie je možné predĺžiť o ďalších 5-7 minút. Keďže ide o čokoládovú piškótu nepečte ju dlho lebo ju vysušíte..

2. Krok

Po upečení ju vyberieme z formy a necháme na rošte úplne vychladnúť. Keď má piškóta izbovú teplotu, vložte ju späť do formy.

3. Krok

Želatínu hydratujte v studenej vode. Nalámte čokoládu..

4. Krok

Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Zľahka zohrejte šľahačku, pridajte žĺtky s cukrom a vráťte späť na oheň a povarte ich na 80 ° C (alebo ak nemáte teplomer, kým zmes mierne nezhustne). Do uvarenej smotany pridajte scedenú želatínu, premiešajte, aby sa rozpustila. Potom vmiešajte nalámanú čokoládu, pridajte med a škoricu a všetko dobre premiešajte, aby sa čokoláda rozpustila. Krém pokryte potravinárskou fóliou tesne pri povrchu a nechajte vychladnúť takmer na izbovú teplotu.

5. Krok

Kyslú smotanu vmiešame do vychladnutého krému a zalejeme ním piškótu vo forme.. Dajte tortu do chladničky na noc alebo na pár hodín.. Zdobiť ju môžete na druhý deň. Roztopila som 100 g tmavej čokolády, necháme ju vychladnúť a zľahka som ju vmiešala do 200 ml vyšľahanej šľahačky..

6. Krok

Na zdobenie môžete použiť akékoľvek čerstvé ovocie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2008 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.