- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Najjednoduchšia čokoládová torta
Najjednoduchšia čokoládová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 120 g práškového cukru
- 90 g masla
- 90 g čokolády na varenie
- 90 g polohrubej múky
- štipka soli
- Pomarančová kôra
- Forma priemer 20
- Krém:
- 4 žĺtky
- 70 g cukru
- 450 ml smotany na šľahanie
- 10 g práškovej želatíny
- 200 g tmavej čokolády
- 80 g medu
- štipka mletej škorice
- 300 g kyslej smotany
- Na ozdobu:
- 100 g tmavej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Celé vajcia a cukor vyšľahajte do peny, zosvetlite a strojnásobte vaječnú zmes. Maslo a čokoládu rozpustíme, ale uistite sa, že nie sú príliš horúce. Zmiešame múku a soľ a pomarančovú kôru. Rúru predhrejeme na 180 ° C Stierkou vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo do vaječnej zmesi a potom vmiešame múku. Nalejte do formy a vložte do rúry. Pečieme asi 25 minút. Podľa toho, ako vaša rúra pečie - pečenie je možné predĺžiť o ďalších 5-7 minút. Keďže ide o čokoládovú piškótu nepečte ju dlho lebo ju vysušíte..
2. Krok
Po upečení ju vyberieme z formy a necháme na rošte úplne vychladnúť. Keď má piškóta izbovú teplotu, vložte ju späť do formy.
3. Krok
Želatínu hydratujte v studenej vode. Nalámte čokoládu..
4. Krok
Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Zľahka zohrejte šľahačku, pridajte žĺtky s cukrom a vráťte späť na oheň a povarte ich na 80 ° C (alebo ak nemáte teplomer, kým zmes mierne nezhustne). Do uvarenej smotany pridajte scedenú želatínu, premiešajte, aby sa rozpustila. Potom vmiešajte nalámanú čokoládu, pridajte med a škoricu a všetko dobre premiešajte, aby sa čokoláda rozpustila. Krém pokryte potravinárskou fóliou tesne pri povrchu a nechajte vychladnúť takmer na izbovú teplotu.
5. Krok
Kyslú smotanu vmiešame do vychladnutého krému a zalejeme ním piškótu vo forme.. Dajte tortu do chladničky na noc alebo na pár hodín.. Zdobiť ju môžete na druhý deň. Roztopila som 100 g tmavej čokolády, necháme ju vychladnúť a zľahka som ju vmiešala do 200 ml vyšľahanej šľahačky..
6. Krok
Na zdobenie môžete použiť akékoľvek čerstvé ovocie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2008 videní