- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rebarborový koláč s tvarohovým krémom
Rebarborový koláč s tvarohovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 400 g špaldovej hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 vajec
- 250 g mäkkého masla
- štipka soli
- 300 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 1,2 kg rebarbory
- 100 g jahodového džemu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 30 g kukuričného škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Špaldovú múku zmiešame s práškom do pečiva pridáme 2 vajcia, maslo, štipku soli, 100 g cukru a 1 vrecúško vanilkového cukru. Vypracujeme hladké cesto...Cesto vyvaľkáme na vymastený plech a niekoľkokrát popicháme vidličkou. Pečieme pri 180°C asi 15 minút.
2. Krok
Medzitým rebarboru umyjeme a očistíme (olúpeme!), Široké stonky pozdĺžne rozrežeme na polovicu, potom všetko priečne nakrájame na kúsky dlhé asi 3 cm a zmiešame s jahodovým džemom.
3. Krok
Predpečený základ vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a navrch rozložíme rebarboru.
4. Krok
Zvyšné vajcia (3), zvyšný cukor (200 g) a vanilkový cukor (1 balíček) vyšľahajte do peny, zmiešajte s tvarohom, smotanou a kukuričným škrobom. Na rebarboru natrieme tvarohový krém a pečieme pri teplote 180°C ďalších 25-30 minút. Chutí s ním dobre: lahodná jahodová omáčka alebo marinované jahody. Ak si ich chcete pripraviť umyte 500 g jahôd, očistite, pozdĺžne nakrájajte na osminy, premiešajte so 4 lyžicami pomarančového džúsu a 2 lyžicami medu, nechajte 10 minút lúhovať, hotovo!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
604 videní