- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Orieškovo čokoládová torta (bez múky)
Orieškovo čokoládová torta (bez múky)
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 3 vajcia
- štipka soli
- 125 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 140 g masla
- 80 g tmavej čokolády
- 110 g lieskových orieškov
- Krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 85 g nutella alebo podobného orieškového krému
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180 ° C, tortovú formu dobre vyložíme papierom na pečenie.
2. Krok
Lieskové orechy krátko opečieme na suchej panvici, len kým sa šupky nezačnú oddeľovať. Okamžite ich trieme suchou utierkou, aby sa oddelili šupky, potom ich zomelieme alebo rozmixujeme.
3. Krok
Žĺtky a 75 g cukru a vanilkový cukor vyšľahajte šľahačom, kým nezískate bledožltú zmes, ktorá zvýši objem na dvojnásobok..
4. Krok
Čokoládu s maslom rozpustíme spolu nad parou alebo v mikrovlnnej rúre a za stáleho miešania pomaly pridávame k žĺtkom.
5. Krok
Pridajte lieskové orechy a premiešajte.
6. Krok
Z bielkov a štipky soli vymiešajte tuhý sneh, potom pridajte zvyšných 50 g cukru a šľahajte na najvyšších otáčkach, kým sa nerozpustí všetok cukor. Zľahka stierkou vmiešame do čokoládovej zmesi, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
7. Krok
Cesto preložíme do formy a pečieme 35-45 minút, v závislosti od veľkosti formy, ktorú používate. Špáradlo, ktorým skontrólujete prepečenosť , by malo vyjsť takmer čisté, len s niekoľkými drobkami. Torta sa počas pečenia trochu zdvihne a popraská a po vytiahnutí bude klesať a ‘klesať’, je to normálne. Ochlaďte vo forme a potom opatrne vyberte.
8. Krok
Medzitým vymiešame smotanu na šľahanie do šľahačky . Pridajte nutellu a miešajte, kým nezískate tuhý krém - len pozor, aby ste krém neprešľahali.. Ozdobte krémom vychladnutý koláč a nechajte ho ešte dobre zatuhnúť.. Torta je najlepšia deň po upečení.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
596 videní