- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Makový prsteň
Makový prsteň
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto a posýpka:
- 100 g masla
- 50 g cukru
- 150 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- Maková plnka:
- 70 g mletého maku
- 125 ml mlieka
- 40 g cukru
- 1 vajce
- 30 g strúhanky
- Tvarohová plnka:
- 250 g tvarohu
- 2 vajcia
- 20 g škrobu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
Príprava cesta. Zmiešajte maslo, múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ, prstami rozmrvte, až kým nezískate mrveničku..
2. Krok
Štvrtinu necháme na posýpku, zvyšok sa rovnomerne natlačí na dno a po krajoch dobre naolejovanej formy (najlepšie je použiť odnímateľnú - bude sa z nej ľahšie vyberať koláč).
3. Krok
príprava makovej plnky: Mlieko povaríme s cukrom, pridáme doň mak a necháme odstáť. keď plnka ochladne pridáme vajce a s strúhanku a dobre premiešame.
4. Krok
Medzitým si cez sito pretrieme tvaroh, zmiešame ho so zvyškom surovín na tvarohovú plnku.
5. Krok
Plnky vložíme do dvoch rôznych cukrárenských vreciek so širokými špičkami ( môžete použiť plastový sáčok len odrezať jeden roh). Najskôr nastriekajte tvarohovú plnku - jeden krúžok na úplnú kraj formy, druhý vo vzdialenosti pár centimetrov od prvého a kruh v strede koláča.
6. Krok
Makovú plnku dajte medzi tvarohové krúžky (mali by vám vydať 2 makové krúžky). Posýpkou posypeme povrch koláča.
7. Krok
Pečieme v rúre predhriatej na 175°C 35-40 minút. Hotový koláč nechajte 10 - 15 minút postáť vo forme, potom ho vyberte a nakoniec ochlaďte na mriežke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
418 videní