- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Cestoviny s lososom v krémovej omáčke
Cestoviny s lososom v krémovej omáčke
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 g cestovín
- 350 g lososa
- 12 lyžice oleja
- 0,5 citróna
- trochu petržlenovej vňate
- Omáčka:
- 50 g masla
- 20 g hladkej múky
- 250 ml smotany na šľahanie
- trošku muškátového orieška
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode podľa pokynov na obale. Cestoviny by mali byť al dente. Hotové tagliatelle dajte do sitka do sitka a sceďte ich.
2. Krok
Lososa podľa potreby zbavíme kože a kostí a nakrájame na kocky..
3. Krok
Olej rozohrejte na panvici s hrubým dnom. Pridajte lososa a nechajte ho zatiahnuť. Rybu sa neoplatí dusiť príliš dlho, stačia jej iba 2 - 3 minúty, inak vyschne. Pri opekaní nezabudnite kúsky pravidelne miešať, aby sa nespálili. Rybu pokvapkáme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.
4. Krok
Pripravte smotanovú omáčku. Na suchej panvici za stáleho miešania krátko orestujeme múku. Zároveň znížime plameň a pridáme maslo. Roztopte ho za stáleho miešania a miešajte dohladka.
5. Krok
Prilejeme smotanu a pridáme muškátový oriešok a soľ. Smotana musí obsahovať najmenej 20% tuku , preto používam šľahačkovú. Všetko poriadne premiešame a necháme zahustiť. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu smotany.
6. Krok
Pridajte cestoviny a kúsky lososa do panvice so smotanovou omáčkou. Všetko jemne premiešame.
7. Krok
Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanými bylinkami. Podľa vášho vkusu to môže byť kôpor, petržlen, bazalka alebo mladá cibuľa.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1345 videní